Digidexo.com

Hvordan overvinne frykt for å teste for HIV

En HIV-test vil gi deg beskjed hvis du har humant immunsviktvirus, mer kjent som HIV, viruset som kan føre til AIDS. HIV kan overføres via ubeskyttet sex, delte nåler, fra mor til barn og via blod fra et åpent sår. Hvis det er en mulighet for at du har vært utsatt for HIV, er det viktig at du får en HIV-test. Selv om det kan være veldig skummelt, må du overvinne frykten og få testet. Her ser du hvordan.

Hvordan overvinne frykt for å teste for HIV

•  Vit at du tar et forebyggende tiltak for å beskytte din kropp og din fremtid. Det er ingen fordel å ikke bli testet, men det er all fordel å få testet.

Snakk med noen nær deg om din frykt for å bli testet. Noen ganger vocalizing din frykt kan være et stort skritt mot å overvinne dem. Prøv å diskutere årsakene til at du er redd.

opplyse deg om HIV. Ofte vår frykt er forklart av det ukjente. Når du vet fakta om HIV samt AIDS og testing, har du en sann, nøyaktig bilde av situasjonen. Dette kan bidra til å lindre din frykt.

Be betrodde venner for anbefalinger om leger eller klinikker. Det hjelper hvis du føler deg komfortabel på et testanlegg. Du kan også lese anbefalinger på nettet.

Ta med en venn eller partneren din med deg til HIV test. Det kan i stor grad bidra til å ha støtte fra en kjær der.

6. Snakk med helsepersonell om konfidensiell testing. Tester på et legekontor eller klinikk er helt konfidensielle, slik at du kan være helt anonym med resultatene.

Diskuter din frykt med en HIV-rådgiveren. En rådgiver fullt forstår frykten som følger med HIV testing og vil hjelpe deg gjennom prosessen.

Kjøp en hjemme-HIV test. De fleste stoff butikker og apotek nå selger hjemmetester som er FDA-godkjent. Du må ta blodprøve og send det inn til testing. Du får deretter et identifikasjonsnummer, og du kan ringe inn for resultatene dine. Dine resultater er knyttet til din identifikasjonsnummer, ikke navn, så det er helt konfidensielt.

Hint

  • Mange HIV-testing sentre tilbyr pre-og post-test rådgivning. Vurdere å teste på et slikt senter.
  • Komme testet for HIV er respektfull og ansvarlig ting å gjøre, ikke bare for deg selv, men for eventuelle seksualpartnere du måtte ha.
  • Hvis du mistenker at du kan ha blitt utsatt for hiv, må du bli testet mot seks måneder etter møtet. Noen ganger kan det ta opp til seks måneder for kroppen å begynne å lage antistoffer. Siden HIV-tester er avhengige av disse antistoffene, kan det ta opptil seks måneder for en helt nøyaktig test.