Digidexo.com

Solbrent Lip Care

Solbrent Lip Care


En solbrenthet oppstår når huden utsettes for lenge for solens skadelige stråler. Hvis du lider av en solbrenthet på leppe, kan det være ubehagelig å spise, drikke eller snakke. Heldigvis er de fleste solbrenthet er mild, og leppene vil helbrede seg selv, med litt hjelp, i løpet av få dager. Bruke en leppepomade som inneholder solfaktor, eller SPF, 15 år kan bidra til å beskytte leppene fra å bli tørre, sprukne eller solbrent.

Solbrent Lip Care

Bruk en kul komprimere til dine lepper for å redusere varmen fra brenne. En kompress er en våt vaskeklut eller en annen myk klut. Det er viktig å bruke en kjølig, men ikke kaldt, komprimere fordi solbrente lepper er skjøre, og du ikke ønsker å skade dem ytterligere ved å bruke en veldig kald klut.

Bruk en aloe vera lotion eller leppepomade på leppene. Aloe vera er en naturlig planteekstrakt som lindrer solbrent hud mens gjenopprette fuktighet til det. Påfør aloe vera i et tynt lag så ofte som du kan, men minst et par ganger om dagen, spesielt før du går å sove om natten.

Kontakt legen din hvis tilstanden ikke blir bedre i løpet av noen få dager. De fleste brannskader er første grads forbrenning som leges innen en uke. Men hvis du lider av en annengrads forbrenning, eller brenne er ikke healing, varsle lege umiddelbart. I tillegg, hvis du har feber eller frysninger, du kan ha oppstått heteslag, og du bør oppsøke lege umiddelbart.

Hint

  • Prøv en over-the counter smertestillende som ibuprofen eller paracetamol for å lindre smerte forårsaket av solbrenthet.
  • Unngå å spise krydret eller salt mat mens leppene er healing. Disse typer mat kan forårsake irritasjon som gjøre leppene enda mer ubehagelig.