Digidexo.com

Hvor ørevoks kommer fra

Hvor ørevoks kommer fra


For de fleste, er tanken på ørevoks ikke en hyggelig opplevelse. Formålet med ørevoks er mest misforstått og folk vanligvis gjør alt de kan for å rydde opp voksen ut. Men ørevoks, produsert i øregangen daglig, serverer mange nyttige formål, og er ikke noe å krype.

Betydning

Ørevoks blir produsert inne i den ytre øregang. Det blir utskilt fra små talgkjertler som linje huden av første halvdel av øregangen. Denne delen av øregangen består av et lag av brusk og hud, og er utformet for å holde det fra å komme lenger inn i øregangen og potensielt skade på trommehinnen. Ørevoks er en viktig komponent i å holde øregangen klar av skadelig rusk.

Funksjon

Ørevoks fungerer som et smøremiddel, rengjøringsmiddel, antibakteriell, og insektmiddel. Selv om folk kan bli frastøtt av sitt utseende, er ørevoks nødvendig for friske ører. Skitt eller rusk som kommer inn i øregangen er normalt fanget i voks; øret er alltid skyve voks frem for å fjerne skitten voks fra øregangen. Ørevoks utelater en lukt og smak som frastøter insekter, og den har anti-sopp og anti-bakterielle egenskaper for å holde ting fra å vokse i den varme, fuktige kanalen.

Typer

Det er genetisk bestemt hva slags og hvor mye ørevoks kroppen produserer. Det finnes to typer av ørevoks, våte og tørre. Men de kommer fra de samme kjertler i øregangen og tjene samme formål.

Misforståelse

Ørevoks er en viktig del av den selvrensende øregangen. Øret er utformet for å produsere voks, som kanalen er litt beveger seg i en bølge-lignende bevegelse dirigere voks forover. Voksen plukker opp rusk og beveger seg ut av øregangen for å kastes. Den vanlige oppfatning er at vi må rense ørene våre, bomullspinnen industrien å være en multi-million dollar testament til det. Men gjør øret normalt en mye bedre jobb på egen hånd. Prøver å rense ut en øregangen som er sunt kan forårsake avbrudd i voks produksjon og bevegelse fører til opphoping av ørevoks, ørebetennelser, soppinfeksjon, og skade på det tynne laget av huden i første halvdel av øregangen.

Betraktninger

Ørevoks kommer fra et intrikat system satt opp i kroppen for å gjøre en bestemt jobb for bedre helse av øret. Holde ørene sunt og lykkelig inkluderer tillater dem å produsere naturlig ørevoks for beskyttelse. Det er tider, men når hormonelle ubalanser og andre faktorer kan føre til ubehag med normal produksjon av ørevoks. Hvis du opplever intens kløe, svie, smerter, eller en plugget opp følelse i øret, kontakt lege. Noen leger kan anbefale fjerning av ørevoks hvis det forårsaker noen av disse symptomene. Imidlertid vil de fleste mennesker går gjennom livet aldri blir plaget av denne lille talg fabrikken i øregangen og aldri gi mye tanke til hva som skjer med deres ørevoks.