Digidexo.com

Spørsmål til Ask Familie Rådgivere

Spørsmål til Ask Familie Rådgivere


Når du finner deg selv i behov av en familierådgiver, trenger du noen som kan gjøre en positiv forskjell. Å velge riktig rådgiver er avgjørende for familiens trivsel, og er ikke lett oppgave. Det er derfor du trenger å shoppe rundt før behandlingsstart. Identifisere dine behov på forhånd, og tenke på hva slags metoder vil eller ikke vil fungere arbeid for din familie. Sammen med aspekter spesielt til din situasjon, bør du vurdere noen generelle spørsmål for å hjelpe deg å lære mer om en potensiell rådgiveren.

Utdanning

Spørre om utdanningsbakgrunn. Ikke alle rådgivere er de samme. Psykiatere, psykologer, ekteskap og familieterapeuter og sosialarbeidere kan alle utføre familieterapi. Hver har en annen utdanning med ulike bents i trening. Psykiatere, for eksempel, er leger trent på psykiske problemer mens Ekteskap og familie terapeuter (MFTs) holder mastergrader. Det ene er ikke nødvendigvis bedre enn en annen - men kan være mer hensiktsmessig til dine behov og preferanser enn en annen.

Filosofi

Hver utøver har en tilnærming. Noen strengt holder seg til metodikk for spesifikke skoler tanke som freudianske eller Jungs terapier. Andre skape sin egen stil gjennom personlige holdninger og erfaringer. Spør rådgivere om deres tro, stiler og tilnærminger til terapi for å se om de passer med dine verdier og synspunkter.

Track Record

Hvis du kommer til å se en rådgiver om en vanskelig, tilbakevendende eller kontroversiell sak som ADHD eller autisme behandling, være oppmerksom på det er mange konkurrerende skoler tanke om saker og hvordan man skal håndtere dem. Finn ut om rådgiveren suksessrate med sin tilnærming. Spør om hvor mange barn ender opp med mainstreaming i skolen etter behandling eller forbedre sine karakterer. Hvis du ser en rådgiver på grunn av en separasjon, finne våre hvor mange par komme sammen igjen eller hvor mange barn vellykket tilpasning til skilsmisse. I utgangspunktet finne ut om hva rådgiveren gjør er virkelig fungerer for folk.

Personlige Erfaringer

Folk vanligvis ønsker sine rådgivere til å forstå deres situasjon og erfaringer. Mens evne og erfaring ikke alltid korrelerer, mange foretrekker å ha en rådgiver som har gjennomgått en lignende opplevelse som sin egen. For eksempel, noen mennesker foretrekker et ekteskap rådgiveren som har opplevd belastning, men opprettholdt hennes ekteskap. Mange foreldre foretrekker rådgivere som har egne barn, slik at de bedre kan forholde seg til dem som foreldre. Mens familie rådgivere har personlige grenser for å opprettholde, vil de fleste gi deg et kort sammendrag av deres bakgrunn og som livserfaringer de bringer med seg.