Digidexo.com

De fem stadier av sorg: Denial og lønnsforhandlinger

De fem stadier av sorg: Denial og lønnsforhandlinger


Fornektelse og forhandlinger er de første og tredje trinn i Dr. Elisabeth Kübler-Ross 'teori om de fem stadier av sorg. Etappene er knyttet til forekomster av en persons egen forestående død, men de har blitt brukt til andre tap, inkludert tap av en kjær eller skilsmisse. De er en vurdering av kjente følelsesmessige stadier at folk ofte opplever en reaksjon på slike situasjoner, og kan tjene som et verktøy i å takle sorg.

De fem stadier

I et nøtteskall, de fem stadiene er fornektelse, sinne, forhandling, depresjon og aksept.

The Denial Stage

Fornektelse som en følelse tjener til å hjelpe deg med å overleve særlig tap du føler. En følelse av nummenhet er erfaren; derimot, er fornektelse noe som ligner på depresjon siden du kan føle deg overveldet og at alt er meningsløst. Denial hjelper deg å ta i dine følelser av sorg i trinn, la i like mye som du kan håndtere på den tiden.

Lønnsforhandlinger Stage

På dette stadiet, sorgen har du så overveldet av smerte at du vil gjøre noe for å unngå tap. Du kan finne deg selv lover Gud at du skal gjøre eller ikke vil gjøre en bestemt ting hvis bare livet av livet til din kjære blir spart. Følelsesmessig, du er lengsel etter livet å være slik det var før. Lønnsforhandlinger scenen er ofte ledsaget av en følelse av skyld.

En individuell prosess

Det bør bemerkes at de fem stadier av sorg er anerkjent som verktøy for å hjelpe struktur og presisere hva du kan føle. Også, mens du kanskje tror av disse stadiene som vart uker eller måneder, noen ganger kan de vare bare timer eller minutter og flo og fjære mellom ett og deretter en annen. Etappene er ikke alltid nødvendigvis skje i lineær rekkefølge enten; kan du oppleve dem bakover eller i noen tilfeldig rekkefølge.