Digidexo.com

Revet leggmuskelen Komplikasjoner

Revet leggmuskelen Komplikasjoner


Revet kalv muskler er en vanlig idrettsskade, men de kan forekomme når du gjør nesten hva som helst. Denne skaden er også kjent som en trakk leggmuskelen fordi den er forårsaket når en eller flere av benet er tre kalv muskler strekkes utover sin grense, forårsaker den til å rive bort fra akillessenen. Vanligvis helbreder denne tilstanden helt med riktig behandling, spesielt når RICE (hvile, is, kompresjon, høyde) -metoden er brukt. Imidlertid kan tårer noen ganger føre til komplikasjoner, og de ofte tilstedeværende faresignaler du kan identifisere.

Feildiagnostisering

Revet leggen er ofte feildiagnostisert. Behandling av en akilles ruptur ofte krever fullstendig immobilisering av området og noen ganger kirurgi, men behandle en trakk eller revet leggmuskelen vanligvis krever mye mindre oppmerksomhet. Ikke behandle en akillessene ruptur kan ha permanent, ødeleggende bivirkninger, så det er viktig at du søker legehjelp omgående. Noen tårer kan også bli feildiagnostisert som tromboflebitt, en tilstand der hevelse er forårsaket av en blodpropp. Behandlinger for disse to forholdene er dramatisk annerledes, og tromboflebitt kan være en alvorlig helserisiko dersom blodpropp bryter løs og reiser. Consequnetly, søker legehjelp er tilrådelig.

Feilaktig behandling

Slik skal behandle en revet kalv må du finne ut hva som er revet. Oftest forekommer riften i gastrocnemius muskel og gjør seg kjent ved å forårsake smerte og ubehag på baksiden av benet. Gastrocnemius er den mest utsatte muskel for tårer fordi det er en rask-trekning utvalg som krysser to ledd, ankelen og kneet. Men en rift kan også forekomme i soleus muskelen. Disse tårene har ofte ingen assosiert hevelse, kan symptomene være mye tregere til overflaten og de er vanligvis forverret av aktiviteter som jogging. Tårer kan også være inter-muskel (i muskelen selv) eller intramuskulær (en tåre på kappen encasing leggen). Hver type må behandles forskjellig, så en feildiagnostisering kan føre til langsiktige konsekvenser som myositt ossificans, der bein vokser inni muskelvev.

Re-skade

Det er ofte vanskelig å holde av din skade for hvor mye tid som kreves for optimal healing, særlig ettersom skaden begynner å føle seg bedre. Så fristende som det er å komme tilbake til den vanlige rutinen, kan dette føre til en ny skade som er verre enn den opprinnelige tåre. Hvis det samme området er skadet ofte nok, kan riktig helbredelse være vanskelig, forårsaker livslang smerte eller nedsatt funksjonsevne.