Digidexo.com

Cranberry Juice Cleanse

Fad detox og «rense" dietter blir stadig mer populære måter å miste vekt raskt og, tilsynelatende, skylle kroppen for giftstoffer. Et slikt kosthold er tranebær rens, som enkelte kilder hevder kan hjelpe rense kroppen for giftstoffer og fremme vekttap.

Men eksperter advarer mot renser som alvorlig begrenser diett eller ikke tillater en balansert diett plan. Før du prøver tranebær rens, snakke med legen din om din detox plan. Hun kan hjelpe deg med å avgjøre om dette vil være sunt for deg, og hvis så, kartlegge et sunt kosthold og mosjon plan i løpet av den tiden.

Dr. Christine Gerbstadt, MD, anbefaler å legge tranebærjuice eller hele tyttebær til et sunt kosthold for sine antioksidantegenskaper og høy vitamin nivåer.

Typer

Det er flere måter å ta tranebærjuice å følge rens plan. De to vanligste måtene er via en kapsel av konsentrert tranebærjuice, og i flytende form.

I kapselform, er standard dose 500 mg per kapsel, som skal tas en gang daglig. Kapsler omfatter vanligvis også gelatin, cellulose og silisiumdioksyd.

Noen kilder anbefaler å blande 100 prosent ren tranebærjuice med Chlorophylle pulver og vann, og drikker dette tre ganger daglig for å detox kroppen.

Andre kilder hevder at for best effekt, bør ren tranebærjuice blandes med vann, psylliumfibre og eple pektin.

Ifølge leger ved organichealth.net, men du kan høste helsemessige fordeler av tranebær juice uten å blande det med andre stoffer. De anbefaler å fortynne 2 oz. av tranebær i 8 gram vann, og drikker blandingen daglig.

Fordeler

Lite forskning er preformed om evne tranebærjuice å "rense" kroppen for giftstoffer. Faktisk er de fleste forskere enige om at kroppen vanligvis ikke trenger vår hjelp til detox selv. Sier Dr. Nasir moloo, en gastroenterolog basert i California: "Kroppen din gjør en perfekt god jobb med å kvitte seg med giftstoffer på egen hånd Det er ingen bevis for at [rens] dietter er nødvendig eller nyttig.».

Men kan legge tranebær juice, ekstrakt eller frukt til en ellers balansert kosthold gir betydelige helsefordeler. Cranberry juice er høy i vitaminer og mineraler, spesielt fiber, vitamin C og antioksidanter.

2009 forskning ved Worcester Polytechnic Institute i Massachusetts bekreftet at tranebær juice bidrar til å avverge urinveisinfeksjoner og kan være nyttig i å forebygge og behandle infeksjoner i blære og nyre, så vel.

De andtioxidants og phytochemical næringsstoffer i tyttebær kan bidra til å beskytte kroppen mot hjertesykdom og kreft. Spesielt kan de proantocyanidiner i tranebærjuice hjelpe treg eller hemme tumorvekst og vekst av brystkreftceller.

Mens betydelig forskning ikke har bekreftet disse påstandene, kan tranebærjuice bidra til å redusere høyt kolesterol, beskytte mot smitte, hindre nyrestein formasjon, styrke bein, og forebygge tannråte og tannkjøttsykdom.

Advarsel

Mens tyttebær kan gjøre underverker når det legges til et balansert kosthold, drikke tranebærjuice alene for sine rengjøringsegenskaper kan være farlig og kan ha alvorlig skadelige effekter på helsen din. Ikke forbruker nok kalorier, vitaminer eller næringsstoffer kan hjelpe deg å miste vekt, men kan sette deg i fare for alvorlige bivirkninger.

Drastiske rens dietter som ikke innlemme et bredt utvalg av sunne, proteinrike matvarer kan føre til vitaminmangel, muskelsvikt, svakhet, irritabilitet og tretthet. De på dramatiske detox diett planer ofte lider laber hud og hår, sprø negler, og tørt hår.

Uten fast føde, slik diett planer også ofte resultere i hyppige, ubehagelig flytende avføring. I tillegg vil den vekten du kan tape i en tranebærjuice "rense" være vanskelig å holde seg når du har byttet tilbake til fast føde.

Velge en Juice

Hvis du er interessert i å legge tranebærjuice til din diett for sine helsemessige fordeler, mener at forskning har ikke bekreftet at tranebærjuice kan "rense" kroppen din, og det skal alltid tas sammen med et balansert kosthold.

Mange typer av tranebærjuice på markedet i dag er fulle av sukker, kunstige fargestoffer og smaksstoffer, konserveringsmidler og tilsetninger. Det er ikke uvanlig for "cranberry juice" å bare inneholde 30 prosent tranebær ekstrakt kombinert med vann, søtstoffer og tilsetningsstoffer. Å drikke denne type juice regelmessig kan faktisk gjøre mer skade enn godt.

Mens det ikke pleier å være bitter, hvis du leter etter helsemessige fordeler, drikker bare 100 prosent tranebærjuice. Dette kan fortynnes med glitrende eller stille vann for å gjøre den mer spiselig.

Betraktninger

Vanligvis er detox renser ikke anbefalt av leger, med mindre de er rike på en rekke naturlige matvarer. Hvis du ønsker å gå ned i vekt, snakke med legen din om å endre kosthold, og kanskje supplere det med tranebærjuice. Dr. Gerbstadt anbefaler fremme naturlig vanntap ved å legge tyttebær, selleri, asparges og urtete til kosthold, samt begrense saltinntak så mye som mulig.

Noen mennesker bør ikke spise store mengder tranebærjuice. Dette inkluderer personer med allergi mot acetylsalisylsyre, tyttebær eller blåbær, de med en historie med oksalat stener, og de som tar antikoagulantia eller lever medisiner.

Hvis du ammer, og du vurderer å legge betydelige nivåer av tranebærjuice til ditt daglige kosthold, snakke med legen din.