Digidexo.com

Prosedyrer for Plantar fasciitis

Hvis du lider av kronisk plantar fasciitt, ​​kan det være lurt å vurdere mer aggressive behandlinger som en forebyggende eller løsning. Det er mange farer forbundet med kirurgi, og på grunn av dette, bør du bare vurdere det etter å ha deltatt i konservative behandlinger. Hvis plantar fasciitis symptomene fortsetter etter at minst ni måneder med konservativ behandling, så kan det være tid for deg å utforske risiko og fordeler ved de ulike prosedyrene som er tilgjengelige for plantar fasciitt.

Prosedyrer

Plantar fasciitis er betennelse av bandet av vev kalles plantarfascien som resulterer i hæl og bue smerte. Plantar fasciitt kirurgiske inngrep bør vurderes svært nøye, og bare for ekstrem smerte som ikke har svart på minst ni måneder med konservativ behandling.

Når du velger en prosedyre, bør du vurdere alle risikoer og fordeler, utvinning tid, lengde av prosedyre, smerter og bivirkninger. Du må være klar over eventuelle komplikasjoner eller infeksjoner som du er i fare for. Du bør imidlertid også forskning legens troverdighet og anbefalinger samt hans spesialisering i podiatry og erfaring i behandling av plantar fasciitt. Det er viktig å føle seg helt komfortabel og trygg i ditt valg av helsepersonell.

Det finnes en rekke prosedyrer tilgjengelig for plantar fasciitis, for eksempel plantarfascien utgivelsen, coblation kirurgi, sjokkbølgebehandling og cryosurgery. Vanligvis pasienter velger en prosedyre som er den minst invasiv. Spør legen din eventuelle spørsmål du måtte ha angående metoder plantar fasciitis behandling og om prosedyren er godkjent av Food and Drug Administration (FDA).

Plantarfascien utgivelsen er den vanligste prosedyren i behandling av plantar fasciitt. Denne operasjonen innebærer avløsning av plantarfascien fra hælen bein. Bivirkninger av denne behandlingen inkluderer svekkelse av din fot bue.

Ekstrakorporal sjokkbølge terapi er et annet vanlig alternativ. Lydbølger blir brukt som er rettet mot det området av hæl smerter å stimulere healing. Pasienter kan oppleve komplikasjoner som nummenhet eller prikking, blåmerker, hevelse og smerte. The Mayo Foundation for medisinsk utdanning og forskning sier at denne prosedyren ikke har vist seg å være konsekvent effektive.

Din forsikring kan ikke dekke alle prosedyrene som er tilgjengelige, fordi noen er eksperimentell. Prosedyrer som for eksempel laser terapi, mikrobølgeovn diatermi og strålebehandling er fortsatt i utprøvingsfasen og bør prøves med ekstrem forsiktighet.