Digidexo.com

Tegn og symptomer på en hormonell ubalanse

Hormoner er hvordan kroppen går ulike interne funksjoner, for eksempel fordøyelsen og sykdomsforebygging. Når du opplever et hormon ubalanse, vil du finne at noen av dine kroppslige systemer vil begynne å handle feil, eller noen kan til og med begynne å stenge ned. Den vanligste behandlingen for et hormon ubalanse er en diett av medisiner noen ganger referert til som hormonbehandling.

Depresjon

En hormonell ubalanse kan føre til at du har humørsvingninger og endringer i holdningen din, nesten på et øyeblikk. Du kan begynne å oppleve anfall av depresjon, kan du føle deg selv å bli engstelig, og du kan også begynne å bli irritabel uten noen åpenbar grunn. Du kan begynne å føle seg forvirret, og utføre de enkleste daglige oppgaver kan bli vanskelig for deg.

Hodepine

Hodepine er et annet vanlig symptom på en hormonell ubalanse. Hodepine kan være alt fra en kjedelig og bankende smerte hele veien opp til migrene som kan føre til en enorm mengde ubehag. Hodepine kan holde deg våken om natten eller vekke deg fra en dyp søvn, og dette kan bringe på symptomer på tretthet og søvnløshet. Du kan også begynne å oppleve svimmelhet, og disse svimmelhet kan føre til kvalme og eventuelt oppkast.

Hjerte Symptomer

Hjertet ditt kan begynne å gi deg tegn på at du opplever en kjemisk ubalanse. Du kan begynne å lide av hypertensjon (eller høyt blodtrykk), og du kan også begynne å føle ditt hjerte racing, som med hjertebank. Over tid kan du også begynne å føle andre symptomer på mer alvorlige hjertesykdommer, som for eksempel brystsmerter.

Vekt Endringer

Med en hormonell ubalanse, kan du begynne å oppleve endringer i matvaner og vekt. Symptomene dine vil avhenge av hva slags ubalanse du opplever. En overdreven mengde hormoner i systemet kan føre til cravings for mat og alkohol som vil føre til vektøkning. Imidlertid kan en økning i hormoner også øke stoffskiftet og forårsake en uforklarlig vekttap. En reduksjon i mengden av hormoner i systemet kan påvirke kroppens evne til å bryte ned sukker og karbohydrater og kan resultere i uventede vektøkning.

Sykdom

En hormonell ubalanse kan føre til noe så vanlig som en kald å bli en mye mer alvorlig hendelse. Du kan merke at sykdommen har en tendens til å vare lenger med en hormonell ubalanse, og du kan også legge merke til at medisiner ikke synes å ha samme effekt de pleide å ha. Du kan også begynne å oppleve influensalignende symptomer som feber, en verkende følelse i ledd og muskler, eller en generell verkende følelse over hele kroppen.