Digidexo.com

Hva er årsakene til Ensidig Leg hevelse?

Benene består av et komplekst nettverk av fartøyer levere og fjerne fluid til og fra vev i ben, muskler og hud. Abnormaliteter kan oppstå innenfor dette nettverk som kan føre til svelling av ett av benene. Noen forhold er mer alvorlige enn andre, og en lege bør konsulteres slik at riktig behandling kan gis.

Dyp venetrombose

Blodet kan bli klebrig eller blodstrøm gjennom venene kan bli mye lavere, noen ganger vanskelig å flytte, som presenterer en situasjon slik at de røde blodceller til å danne blodpropper. Folk som er stillesittende, overvektige, røykere, diabetikere eller har en arvelig koagulasjonsfaktor tilstanden er mest sannsynlig å utvikle blodpropp. Dyp venetrombose er utviklingen av blodpropp i de dype venene i armer eller ben. De dype vener er de primære årer av lem. Når en av disse årer er blokkert, kan ikke returnere blod til hjertet, noe som resulterer i ødem i den berørte foten. Tromboflebitt, inflammasjon av årer, kan være forbundet med dyp venøs trombose, og kan også bidra til benet hevelse.

Venøs insuffisiens

Blod blir returnert til hjertet gjennom venene. Venene har svært lavt blodtrykk som synker med nærhet til hjertet. Blod blir returnert til hjertet med puste og muskelsammentrekninger, og ventilene i venene hindre blod fra å bevege seg i feil retning. Noen ganger kan disse ventilene bli forkalket eller ødelagt, og blod er lov til å bevege seg bort fra hjertet. Åreknuter er assosiert med venøs insuffisiens og er strukturer hvor blod kan bassenget. Dette kan lede til ben hevelse ettersom fluider blir ikke tilstrekkelig tilbake til hjertet.

Cellulitt

De med diabetes og fedme er på et høyere risiko for å utvikle cellulitt, en hud infeksjon som påvirker bindevevet. Det er ganske vanlig på beina. Mange typer av bakterier som lever på huden. Når sprekker og kutt er tilstede på føttene, er sannsynligheten for å pådra en infeksjon økt. Denne hudinfeksjon er cellulitt, som er karakterisert ved svelling av den berørte foten.

Lymfødem

Lymfesystemet drenerer fluidum fra vev i hele kroppen. Dette gjøres gjennom et komplekst nettverk av lymfekar. Det er ansvarlig for immunitet og inneholder mange hvite blodlegemer. Milt og lymfeknuter er også viktige lymfatiske organer. Når en svulst eller en annen vekst oppstår, mest sannsynlig med en lymfeknute, kan det blokkere en lymfatiske kar. Denne blokkering hindrer fluid fra å vende tilbake, og kan bidra til ødem i et av benene.

Skade

Hevelse er en naturlig respons på skade. Kne og ankelskader er ofte ledsaget av hevelse i det berørte området. Stump traume forårsaker en hematom, eller blåmerke, kan også føre til lokal hevelse. En hematom kan være dypt i muskelen, og kan ikke bli sett, selv om hevelse kan være til stede. Mer overfladisk blåmerker produserer ofte misfarging av huden ledsaget av noen hevelse eller en klump.