Digidexo.com

Hva prosesser i kroppen er kontrollert av karbohydrater?

Hva prosesser i kroppen er kontrollert av karbohydrater?


Karbohydrater er store molekyler som er funnet i sukkere, stivelse og fiber. Når karbohydrater er fordøyd og brutt ned av kroppen, blir de brukt til energi av celler. Karbohydrat energi krefter valgfag bevegelse, som løping og hopping, samt ufrivillige prosesser, for eksempel pusting og pumping av hjertet.

Energi

Under fordøyelsen blir karbohydrater brutt ned i en enklere form. De nedbrutte karbohydrater kan anvendes i kroppen som glukose. Glukose blir brukt for umiddelbar energi i kroppen. Turgåing, løping og hopping alle krever energi. Ufrivillige kroppsprosesser krever også energi til å opprettholde pust, sirkulasjon og andre funksjoner. Når man spiser karbohydrater og fordøyd, vil kroppen bruke det den trenger for umiddelbar bruk. Den gjenværende energien som ikke er nødvendig, lagres for fremtidig bruk.

Lagring: Short Term

Etter at kroppen har brukt tilgjengelig glukose som drivstoff, begynner det å behandle de resterende glukose for å bruke det på et senere tidspunkt. Glykogen og fett er to former for lagrede karbohydrater som kroppen kan bryte ned hvis energi er nødvendig. Glykogen lagres i leveren og musklene celler, mens fett lagres i fettceller. Glykogen er kortsiktig oppbevaring, og bare nok glykogen lagres i 12 timer med energi. Når blodsukkeret synker og glukose er ikke lett tilgjengelig, vil kroppen bryte ned glykogen til glukose og bruke energi til kroppslige prosesser.

Lagring: Long Term

Når kroppen har lagret glykogen, er enhver gjenværende glukose omdannet og lagret som fett. Når glukose ikke er tilgjengelig og glykogen er oppbrukt, blir lagret fett som brukes til drivstoff kroppen. Fett kan brukes uten å bli brutt ned til glukose som energikilde. Imidlertid kan hjernen ikke bruke fett som brensel; glukose må være tilgjengelig for å gi energi til hjernens funksjon. Kroppen er ikke i stand til å omdanne fett lett til glukose; så, hvis det ikke er noen tilførsel av glukose, vil legemet konvertere protein fra musklene til glukose.