Digidexo.com

En liste over matvarer som ikke inneholder HFCS

En liste over matvarer som ikke inneholder HFCS


Høy fruktose mais sirup er et søtningsmiddel så gjennomgripende nå at en liste over matvarer uten at det ville endre seg fra dag til dag. HFCS tar plassen til sukkerrør og andre søtstoffer i mange tilberedt mat og drikke produkter. Det er alvorlige spørsmål om sin helseeffekter, kjemisk sammensetning og hvordan kroppen kan reagere på HFK. Disse spørsmålene er under studien, men tidlig konsensus er at enhver tilsatt sukker bør være strengt begrenset i et sunt kosthold. HFCS kalles også insulin, glukose-fruktose sirup, iso glukose, sikori, og frukt fruktose på ernæring etiketter.

Corn Syrup Bekymringer

Høy fruktose mais sirup er veldig søt, billig å produsere og stabil i ferdigmat. Det er laget ved å skille maisstivelse fra resten av anlegget, og deretter å behandle den for å produsere søtningsmiddel, som er fruktose, glukose og andre sukkere. HFCS kan ha en effekt på appetitt, blodsukker og insulinresistens. Det har betenkelige konsekvenser for hjertesykdom og vektkontroll. The University of Florida Extension sier at tilstedeværelse av HFCS i så mange matvarer som gjør det vanskelig å unngå. I 2007 var den gjennomsnittlige årlige forbruket av HFK var 56 pounds per person. To tredjedeler av det var fra søtet drikke.

American Fat og Princeton Rats

The Centers for Disease Control and Prevention høres drepes om epidemi av fedme afflicting amerikanere - de advarer om at to tredeler av voksne er overvektige eller fete. A Princeton studien testet rotter fôret med en diett høy i høy fruktose mais sirup. Deres funn, utgitt i mars 2010, viste at rotter fôret samme antall kalorier fra sukker eller fra HFCS seg signifikant mer fra HFK. Macalester College rapporterer at to leire av forskere er uenige om funnene. Talsmenn for HFCS hevdet studien var feil. HFK kritikere hevder studien knytter innføring av HFCS i matvarer med den dramatiske økningen i vekt og fedme-epidemien.

Vanlige Brands uten HFCS

En rask skanning av merkenavn på matbutikken dukker opp mange merker som har ingen HFCS per februar 2011. Men du må lese etiketter fordi ikke alle produkter fra samme merke er HFCS-free og ingredienser gjøre endring. For eksempel, Ben & Jerrys iskrem er i stor grad HFCS-fri, men de med merkevare-navnet godteri og andre lagt biter kan inneholde mais søtningsmiddel. Noen Pepperidge Farm cookies og deres Gullfisk snacks har ingen HFCS men deres kanel rosin brød gjør. Brown Cow, Stoneyfield Farms og Horizon Organic yoghurt er HFCS-free. Ekte lønnesirup er fine. Så er 100 prosent frukt beholder. Fersk frukt og grønnsaker og vann er trygge, men undersøke alt annet for å se hva du egentlig spiser og drikker.

Hvordan unngå ekstra sukker

The Mayo Clinic tilbyr noen råd for å begrense de ekstra sukker som kan ubalanse en diett, og vekten. Unngå ikke-diett brus og noen søtet drikke og bare drikke vann. Se frokostblandinger. Cheerios er HFCS-fri, men mange frokostblandinger legge sukker og kalorier uten næring. Vær forsiktig med prepackaged microwavable måltider, selv velsmakende retter kan ha lagt søtningsmidler som HFCS. Hold deg til grønnsaker, fettfattig ost, hele korn kjeks og magre yoghurter for sunne snacks.