Digidexo.com

Hvilke funksjoner av en Sinus hulrom?

Hvilke funksjoner av en Sinus hulrom?


Din lomme hulrom arbeider hardt for å holde kroppen fri for bakterier og irriterende stoffer som pollen, kjæledyr dander og støv. Den inneholder en finstemt system av slimhinneceller og cilier som skiller ut væske og transportere utenlandske inntrengerne ut av kroppen.

Identifikasjon

Sinus hulrom er delt inn i nesehulen, som er innenfor det markerte området i nese, munn og svelg, og bihuler som er plassert over hele skallen. The American Cancer Society forklarer at nesehulen skiller nesen fra munnen.

De fire sett

Sinuswars.com forklarer at det er fire ulike sett av para sinus hulrom som drenerer slim og legge til rette luftstrømmen. Ethmoid bihulene er plassert mellom øynene, frontal bihulene i området av pannen, sphenoid bak øynene, og overkjevens bihulene er i kinnben området.

Nesehulen Funksjon

Ifølge Intranasal.net, den viktigste funksjonen til nesehulen er å filtrere, varme og fuktigere luft som inhaleres. En annen viktig funksjon av nesehulen, er å hjelpe til med luktesans.

Para Cavity Funksjon

Den para hulrom tjener flere viktige formål, ifølge Kellogg Community College of Battle Creek, Michigan. Den para hulrom gir mennesker med sine unike vokal vibrasjoner (resonanser), gir den benete rammeverket eller strukturen i ansiktet og bidrar til å lette vekten av skallen.

Bihulebetennelse

Funksjonen av sinus hulrom kan bli svekket av en infeksjon kjent som bihulebetennelse. Ifølge Dr. grossan Øre, nese og hals Konsulent Pages, beskriver bihulebetennelse noen form for irritasjon eller hevelse som er direkte relatert til bihulene. Cilia (hår-lignende strukturer) som ligger innenfor sinus hulrom er ansvarlig for å utvise irritanter. Når sykdom forhindrer dette, kan infeksjonen satt i. Bihulebetennelse vanligvis går det kurs med hvile og avslapning, men riktig funksjon kan trenge å bli restaurert med en runde med antibiotika.