Digidexo.com

Matvarer for sunn hud

Huden din er en svært viktig del av kroppen din. Ikke bare gjør det du føler deg bra når det er godt fuktet og skinner, men det er også den første linjen i forsvaret mot inntrengende bakterier som ønsker å gjøre sin vei inn i kroppen din. Det er derfor det er så viktig å ta godt vare på huden din. En måte du kan gjøre dette på er ved å inkludere følgende matvarer i kostholdet ditt. De er alle stor for huden, og kan lett bli tilsatt i løpet av minst ett måltid av dagen.

Fisk

Fisk er høy i Omega-3 fettsyrer, som bidrar til sunn, skinnende hud, blant annet. Laks har en av de høyeste mengder av omega-3 og så mange store måltider kan gjøres fra den.

Bær

Blåbær, jordbær og andre bær er høy i antioksidanter. Disse hjelper frie radikaler fra skade hudceller gjennom oksidative prosesser. De kan også bidra til å beskytte mot hudkreft.

Green Tea

Drikke grønn te hver dag vil gjøre underverker for huden din. Det er høy i polyfenoler, som virker som en anti-inflammatorisk for huden.

Mandler

Mandler er fulle av vitamin E. Dette vitamin bidrar til å beskytte huden mot tegn på aldring og også fukter huden innenfra.

Mangoes

Mango er lave i kalorier og høy i vitamin A. Dette vil hjelpe til å reparere huden din og holde den fra flassing.