Digidexo.com

Hvordan identifisere herpes utbrudd

Herpes er en betegnelse på virus som forårsaker sår eller blemmer i munnen, genital eller anal området. Viruset som forårsaker genital herpes kan spres gjennom seksuell kontakt, inkludert oral, vaginal og anal, og gjennom vaginal forløsning. Oral herpes kan spres via oral sex, barberhøvler, håndklær og andre metoder. Når folk kontrakt herpes viruset, forblir det i kroppen deres, men de sår som det forårsaker kan behandles med antivirale medisiner. Å diagnostisere genital eller muntlig herpes utbrudd, se etter deres symptomer eller få testet.

Bruksanvisning

Diagnostisering herpes utbrudd

Symptomer på genital herpes vises vanligvis ca to uker etter at du har kontrakt herpes virus. Den primære symptom på utbrudd er blemmer eller sår i underlivet eller baken området. Du kan også oppleve smerter eller kløe i kjønnsorganer, eller smerter ved vannlating. Du kan ha flere utbrudd av sår for to til fire uker hvert år, ifølge Mayo Clinic og Centers for Disease Control and Prevention.

Symptomer på oral herpes vises mellom én og tre uker etter at du har kontrakt herpes viruset, ifølge MedlinePlus. Oral herpes forårsaker magesår på leppene, tannkjøttet eller andre deler av munnen. Disse sårene ofte bo rundt i sju til ti dager, ifølge University of Maryland Medical Center (se Resources). Du kan også utvikle en øyeinfeksjon, forstørrede lymfeknuter, kvalme, hodepine eller feber. Før lesjoner vises, må du kanskje kløe sensasjoner på munnen.

Hvis du ikke er sikker på hva som forårsaket sår i munnen eller på kjønnsorganene, se en lege. En lege kan undersøke deg for symptomer på herpes.

Under en viruskultur, tar en lege en prøve fra sår og sender den til et laboratorium. Tester det avgjøre hvilken herpes virus er ansvarlig for dine sår.

Noen ganger kan en lege vil utføre en blodprøve for å finne ut om blodet inneholder antistoffer som kroppen skaper til å bekjempe infeksjoner, eller proteiner spesifikke for herpesvirus.

En lege vil bruke en polymerase chain reaction test for å finne ut om du har kontrakt en av herpesvirus. I løpet av denne PCR-test, tar en lege en prøve av vev eller spinalvæske, som sendes til et laboratorium for å bli undersøkt.

Tips og advarsler

  • Noen ganger er folk som er smittet med herpes viruset har milde symptomer eller ingen symptomer i det hele tatt, ifølge CDC.
  • Noen mennesker kan ikke opplever symptomer på genital herpes til opp til 40 år etter at de har kontrakt viruset, ifølge Mayo Clinic.
  • Det er en sjanse for at du vil legge merke til symptomer på en herpes utbrudd etter at du har spre herpes virus til en annen person, ifølge Center for Unge kvinners helse (se Resources).
  • Søk medisinsk hjelp for munnsår hvis du har et svekket immunsystem eller mer enn ett utbrudd av herpes i løpet av kort tid. Hvis din forkjølelsessår ikke leges innen to uker, eller hvis du utvikler en øyeinfeksjon, se en lege.
  • Inntil oral herpes blemmer har helt crusted over, ikke la dine blemmer å komme i kontakt med andres hud, fordi du kan overføre herpes virus gjennom huden-on-hudkontakt.