Digidexo.com

Hva er amlodipinbesylat brukes til å behandle?

Amlodipinbesylat er et stoff som kan behandle hypertensjon (høyt blodtrykk) og angina (brystsmerter). Det er en vanlig brukt kalsiumkanalblokker (CCB) og tilhører dihydropyridine familie av CCBS. Det kan være foreskrevet alene eller i kombinasjon med andre antihypertensive eller antianginale legemidler. Mens mange stoffer er tilgjengelig for høyt blodtrykk, din alder, blodtrykk opplesninger, nivå av kardiovaskulær risiko og forpliktelse til å gjøre endringer i livsstil kan påvirke hvilke medisiner som er best for deg.

Mekanisme

For å trekke seg sammen, vaskulære glatte muskelceller (og kardiale celler) behov for å transportere kalsiumioner på tvers av kalsiumkanalene i deres cellemembran. Som andre kalsiumkanalblokkere, amlodipin blokkerer disse membran kanaler for å redusere sammentrekning av glatte muskelceller (og hjertemuskelceller i mindre grad), slik at de kan slappe av.

Hypertensjon

Innsnevring av arteriene er en av årsakene til høyt blodtrykk. Å være en medisin som kan utvide blodårer (vasodilaterende), er amlodipin mye brukt til å redusere høyt blodtrykk. Riktig dosering må kanskje avgjøres av legen etter å ha vurdert din alder og medisinsk historie.

Angina

Utvidelse av blodårene kan øke tilførselen av oksygen og næringsstoffer til hjertet ditt. Samtidig var nedgangen i blodtrykk gjør at hjertet til å jobbe mindre. Disse handlingene etter amplodipine kan gi lindring fra angina brystsmerter.

Lignende Drugs

Noen andre kalsiumkanalblokkere inkluderer nifedipin, verapamil og diltiazem. Blant disse medisinene, er amlodipin kjent for sin lange varigheten av effekter (en lang halveringstid) og har vist en gunstig effekt på pasienter med nonischemic hjertesvikt. Dessuten er vasodilatasjon at det fører til gradvis,. I motsetning til amlodipin, verapamil og diltiazem kan også senke pulsen og derfor kan ikke være egnet for pasienter med langsom hjerterytme.

Potensielle bivirkninger

Amlodipin kan føre til hjertebank, rødme, svimmelhet, hevelse i ankler, hodepine, tretthet og kvalme. For å unngå alvorlige komplikasjoner, kan en justering av dosen nødvendig for den eldre pasienter og pasienter som lider av leversvikt.