Digidexo.com

Leishmania Life Cycle

Leishmania Life Cycle

Hva er Leishmania?

Leishmaniasis er en sykdom forårsaket når en sand fly bærer leishmania parasitten biter en person. Sykdommen er mest utbredt i tropiske land i Latin-Amerika, Afrika og Vest-Asia. Kutan Leishmania (CL) er den vanligste formen. Det fører huden sår som vanligvis ikke livstruende, men som kan være skjemmende og kan etterlate arr. Visceral Leishmania (VL) er den mer alvorlige formen av sykdommen. Det kan være dødelig hvis den ikke behandles. VL pasienter lider av feber, betydelig vekttap, anemi og hevelse i milt og lever. Leger behandler leishmania med antimonholdig narkotika. I de mest alvorlige tilfeller kan legene administrere anti-sopp narkotika og utføre milt og leverkirurgi. Plastisk kirurgi for å korrigere skjemmende arr kan noen ganger også være et alternativ.

Infected Sand Fly

Vil en sand fly først bite et menneske eller et dyr som lider leishmaniasis. For sand fly til å bli en bærer av sykdommen, må sand fly bite den infiserte vert når leishmania parasitten i mennesker eller dyr er i vertebrate stadium. På dette stadiet, er parasitter kalt amastigotes.
De amastigotes angi sand fly og reise gjennom fordøyelsessystemet, til slutt slo seg ned i tarmen. Der de amastigotes feste seg til tarmveggene og begynner å vokse gjennom prosessen med binær fisjon, som betyr at de reproduserer seg selv om og om igjen. Etter bare noen få dager, har de amastigotes utviklet seg til det som kalles promastigotes, som er omtrent tre ganger størrelsen av den første parasitten. De promastigotes deretter koble fra flua tarmen og flytte tilbake opp i strupen.

Infeksjonen sprer seg

Den sand fly biter en person og innskudd de promastigotes inn i huden. De promastigotes invadere de hvite blodcellene til personen, som er immunitet celler. Inne i de hvite blodcellene, promastigotes slå tilbake i amastigotes, som begynner igjen prosessen med å reprodusere seg selv.
Til slutt, den menneskelige hvite blodceller overfylles med amastigotes. Cellene vegger brudd og celle bryter åpen, frigjør den amastigotes, som nå invadere nye hvite blodlegemer, og til slutt å reprodusere og sprekker disse cellene, også. Som denne prosessen utvikler seg, vil personen få lesjoner og vevsskade.

The Life Cycle Continues

En infisert sand fly biter personen med leishmaniasis og parasittens livssyklus begynner på nytt.