Digidexo.com

Bivirkninger av progesteron

Progesteron er aa kvinnelig hormon som er viktig i reguleringen av eggløsning og menstruasjonssyklusen. Den viktigste bruk av medikamentet er i kvinner som ennå ikke har nådd overgangsalderen, men på samme tid har problemer med å få sine perioder på grunn av mangel av naturlig progesteron produksjon i kroppen. Som med alle andre hormonelle supplement, er det en serie av mulige bivirkninger som kan komme som et resultat av bruk.

Vanlige bivirkninger

Det finnes en rekke vanlige bivirkninger rapportert av brukere etter begynnelsen bruk av progesteron. Disse inkluderer mild kvalme, magekramper, diaré, oppblåsthet, hodepine, svimmelhet, brystsmerter eller ømhet, muskelsmerter, kviser, økt hårvekst, muskelsmerter, plutselige endringer i vekt, vaginal kløe, utflod og følelser av irritabilitet.

Alvorlige bivirkninger

Dessverre er muligheten for alvorlige bivirkninger som oppstår ved bruk av medikamentet. Disse alvorlige bivirkninger kan inkludere plutselig nummenhet på den ene siden av kroppen, plutselig hodepine eller forvirring, smerter bak øynene, visjon og balanseproblemer, brystsmerter, hodepine, kvalme, magesmerter, leire-farget avføring, mørk urin, gulfarging av hud og øyne, et bryst klump og plutselige følelser av depresjon.

Viktig sikkerhetsinformasjon

Noen former for progesteron har vært kjent for å inkludere peanøttolje, så hvis du har noen form for allergi mot peanøtter, er det lurt å holde seg borte fra narkotika. Vennligst også fortelle legen din hvis du lider av noen av følgende plager før bruk: en historie med hjerte slag eller blodpropp, sirkulasjon problemer, et hormon-relatert kreft (for eksempel bryst eller livmor kreft), unormal vaginal blødning, alvorlig leversykdom , eller hvis du er gravid eller har nylig hatt en spontanabort.

Bruk

For å unngå noen av de ovennevnte bivirkninger, er det viktig å bruke stoffet fullstendig. Ta alltid med narkotika i forbindelse med legens ordre og ikke overstiger doseringsanvisningen. Progesteron er ofte gitt i små sykluser, noen ganger varer bare seks til 12 dager i hver menstruasjonssyklus. Det er viktig å gjøre en sterk innsats for ikke å gå glipp av noen doser.

Advarsel

Hvis du opplever noen av de ovennevnte bivirkninger, kan du kontakte en medisinsk faglig umiddelbart.

Ved mistanke om overdose, leder direkte til legevakten og informere en lege som du kan bli forgiftet.

Alltid konsultere en lege før du begynner å bruke progesteron for å sikre at stoffet er riktig for deg.