Digidexo.com

Hvordan få 5 Frukt og grønnsaker om dagen

Det er et velkjent faktum at frukt og grønnsaker er en viktig del av et sunt kosthold. Verdens helseorganisasjon rapporterer at et minimum inntak av 400 gram frukt og grønnsaker per dag er en vesentlig forskjell i å senke risikoen for hjertesykdom, kreft, slag, diabetes og fedme. Selv om 400 g kan høres mye ut, er det mange måter å legge denne ernæring kravet til ditt daglige kosthold.

Hvordan få 5 Frukt og grønnsaker om dagen

Se det amerikanske Department of Agriculture næringspyramiden hjemmeside for anbefalinger tilpasset din høyde, vekt, kjønn og aktivitetsnivå. Den "400 g" regelen kan gjøre å spise virke som en matematisk utfordring når det gjelder shopping og velge deler. Med dette i tankene, inneholder Department of Health and Human Services 'nettsted også en frukt-og grønnsaksinntak diagram (fruitsandveggiesmatter.gov/downloads/General_Audience_Brochure.pdf) som forenkler beregningene for deg.

Dyrk din egen frukt og grønnsaker. Mellom kostpris for supermarked produsere og frykten for plantevernmidler som brukes for høy-volum landbruksproduksjon, mange opplever at det å ha sin egen hage gjør spise disse sunne matvarer mer attraktivt. Mellom penger spart, stolthet tatt i voksende din egen råvarer og tiltrekningen av lyse farger og moden lukter, er det mer sannsynlig å ønske å spise frukt og grønnsaker på en jevnlig basis.

Kjøp og lagre hermetikk og frosne frukter og grønnsaker. Ikke bare gjør de vare lenge, men denne metoden hindrer å måtte ta flere turer til butikken eller markedet for å holde dette viktig del av kostholdet ditt i ditt hjem. Hermetisk frukt appellere til barn fordi de er lagret i naturlig juice som gir en dyp og tiltalende smak. Frosne og hermetiske grønnsaker er praktisk for lagring og er allerede kuttet, forenkle forberedelse.

•  Lag fristende nibbles tilgjengelig. Kanskje spise en hel porsjon en grønnsak eller fullføre en hel stykke frukt høres ikke appetittvekkende for deg eller din familie. Leaving en skål med frisk frukt på kjøkkenbenken eller bordet kan gjøre underverker for positiv fristelse. Griper en jordbær her eller en bringebær der legger opp ved slutten av en dag. Dips satt ved siden av rå grønnsaker legge smak-appell for dem som ellers ville snu seg bort, og hver lille bit teller mot å få som 400 g.

lage mat og bake med oppskrifter som inkluderer frukt og grønnsaker. Ved hjelp av en online oppskrift ressurs, slik som for det amerikanske Department of Agriculture hjemmeside, kan gi en rekke alternativer som kan gjøre ellers ignorert frukt og grønnsaker plutselig en familie favoritt. Mens rå og fersk frukt og grønnsaker inneholder høyest næringsinnhold, fortsatt legger tilberedes selv produsere opp i å få dine fem frukt og grønnsaker om dagen.