Digidexo.com

Bivirkninger av Protonix

Protonix er et merkenavn for medisinering pantoprazol natrium, som er foreskrevet for å behandle gastroøsofageal reflukssykdom og andre syrerelaterte tilstander som magesår. Distribuert av Wyeth Pharmaceuticals, er Protonix protonpumpehemmer som blokkerer produksjonen av magesyre. Flere bivirkninger er mulige, men de er ikke vanlig.

Generelle bivirkninger

Protonix bivirkninger kan omfatte angst, hoste, svimmelhet, hodepine, søvnløshet, rygg eller leddsmerter, mangel på energi, nasal irritasjon, nakkesmerter, luftveisinfeksjoner eller sår hals.

Gastrointestinale bivirkninger

Gastrointestinale effekter forbundet med Protonix inkluderer magesmerter, raping, forstoppelse eller diaré, gass, fordøyelsesbesvær, kvalme og oppkast.

Alvorlige bivirkninger

Protonix bivirkninger som trenger medisinsk behandling inkluderer bronkitt, brystsmerter, forhøyede leverenzymer og høyt blodsukker.

Allergisk reaksjon

I sjeldne tilfeller kan Protonix forårsake en alvorlig allergisk reaksjon med et utslett som kan utvikle seg til blemmer og andre hud utbrudd og flassende hud. Det kan også være problemer med å puste eller svelge, og hevelse i ansikt og hals.

Pankreatitt

Et annet sjeldent bivirkning forbundet med Protonix er pankreatitt, eller betennelse i bukspyttkjertelen. Dette kan være en kronisk lidelse og kan kreve at pasienter avslutte bruken av medikamentet.