Digidexo.com

Sunn daglige kalorier

Hvor mange kalorier man trenger å være sunn varierer fra individ. Selv om det er en gjennomsnittlig kaloriinntak for kvinner og menn, er det mange faktorer å vurdere for eksempel kroppstype og aktivitetsnivå.

Gjennomsnittlig kaloriinntaket med Kjønn

Normalt er det sagt at den gjennomsnittlige kvinne trenger 1800 kalorier per dag for å opprettholde en sunn vekt, og gjennomsnittlig mann trenger rundt 2200 kalorier. Hvis du trenger å miste eller legge på seg at gjennomsnittlig kommer til å endre. Å vite nøyaktig hva du trenger å spise for å oppnå dine personlige mål, besøke Calorie Calculator nettsted (se Ressurser).

Aktiv Livsstil

Folk som er aktive vanligvis trenger ca 300 kalorier mer per dag for å opprettholde en sunn vekt. En aktiv livsstil inkluderer 30 minutter med hard trening fem ganger per uke. For folk som trener mer enn det, er ca 500 kalorier mer per dag anbefales. Denne anbefalingen er vanligvis for folk som trener for maraton eller er involvert i timer med fysisk aktivitet om dagen, slik som profesjonelle idrettsutøvere.

Ikke-aktiv livsstil

Hvis du får ingen fysisk trening utenom vanlig daglig aktivitet, for eksempel arbeid og husarbeid, er det viktig å holde seg til det anbefalte daglige kaloriinntak for din alder og kjønn. Det anbefalte daglige inntaket er basert på hva kroppen din trenger for å fungere bare for å holde seg i live. Noe mer enn den anbefalte daglige kaloriinntak vil resultere i vektøkning.

Hvorfor menn og kvinner har ulike kalori behov

Menn naturligvis er bygget større enn kvinner og har større muskelmasse. På grunn av disse to faktorene, menn brenne kalorier raskere enn kvinner, noe som gir dem et større behov for kalorier.

Alle Kalorier er ikke det samme

Bare fordi kroppen din trenger et visst antall kalorier per dag til funksjon betyr ikke at disse kaloriene kan komme fra hvor som helst. Kroppen din trenger også næring til funksjon. For eksempel, en 6-tommers kyllingbryst Subway sandwich på grovbrød med alle grønnsaker og ost har 320 kalorier og en McDonalds cheeseburger har 300 kalorier, men deres ernæringsmessige verdien varierer sterkt. Selv om kalorier er litt høyere med Subway sandwich, inneholder den også mer protein, fiber og vitaminer og mineraler som kroppen trenger enn cheeseburger gjør. Sandwich inneholder også 4,5 gram fett versene 12 gram som cheeseburger har. .