Digidexo.com

Hvordan behandle en MRSA bihulebetennelse

Meticillinresistente Staphylococcus aureaus (MRSA) er en type staph infeksjon som kan være sta og veldig alvorlig. Disse infeksjonene oppstår på grunn av vår avhengighet av antibiotika, noe som har redusert vår motstand mot bakterier. MRSA forårsaker vedvarende byller og kviser på huden, og kan også føre til vanskelige infeksjoner i andre områder av kroppen, inkludert bihulene. MRSA-infeksjoner ofte bryte ut i skoler, barnehager, treningssentre, militære kaserner og fengsler.

Bruksanvisning

Hvordan behandle en MRSA bihulebetennelse

Se legen din for en nøyaktig diagnose. Legen vil gjøre en vattpinne av nesegangene for å se om du har en MRSA-infeksjon. MRSA-infeksjoner i lomme passasjer ofte forlate små kviser eller byller i neseborene, eller det kan være pus og kroniske smerter i bihulene. Du kan mistenke en MRSA-infeksjon hvis tidligere forsøk på å behandle infeksjonen ikke svare på de mest foreskrevet antibiotika.

Følg reseptbelagte instruksjonene nøyaktig. MRSA-infeksjoner bare svare på noen medisiner. Ta medisiner for hele behandlingskuren selv om du føler deg bedre etter noen dager. Hvis du ikke er ferdig med alle medisiner, risikerer du en forverring av infeksjonen. Vancomycin er et av de foretrukne behandlinger for MRSA-infeksjoner, men Bactrim DS, linezolid og daptomycinbehandling er også ofte foreskrevet. Dersom MRSA-infeksjon er svært alvorlig, kan IV antibiotikabehandling være nødvendig. En ny metode for vancomycin i en forstøver er nå tilgjengelig, også.

Vær ekstra forsiktig med hygiene din. MRSA-infeksjoner kan overføres til andre gjennom uformell kontakt, så vær forsiktig med å forkaste eventuelle brukes vev. Vask hendene grundig. Ikke del personlige ting med andre, for eksempel lommetørklær, leppepomader eller annen kosmetikk. Bruk rensemiddel rutinemessig i løpet av dagen. Tørk av telefonen og datamaskinen overflater med isopropanol. Vask alle klær og sengetøy i varmt vann med en god vaskemiddel.

Overvåk infeksjon nøye. MRSA bihulebetennelse kan være ekstremt sta og kan returnere noen uker etter behandling. Ta kontakt med din lege for videre behandling hvis det virker tilstanden forverres, eller hvis det klarner opp og returnerer igjen.

Hint

  • Antibiotika kan forårsake fordøyelsesproblemer hos noen pasienter. Snakk med legen din om å ta probiotika for å hjelpe denne tilstanden.