Digidexo.com

Kosthold for å redusere forstørr Prostata

Kosthold for å redusere forstørr Prostata


I en alder av 60, vil om lag 80 prosent av menn opplever prostataproblemer. Prostata er en liten kjertel under blæren som er en del av reproduksjonssystemet. Noen ganger prostata kan vokse for stor og trykker mot urinrøret forårsaker urin problem. Et riktig kosthold er avgjørende for å redusere en forstørret prostata og holde den størrelsen det skal være.

Fisk

Fisk, spesielt laks, makrell og ørret, som er høy i Omega-3 olje, er bra for prostata. Omega-3-olje bidrar til å hindre vekst av kreftsvulster, inkludert svulster i prostata, som en forstørret prostata kan være et symptom på. Det hjelper også hjerte-og karsykdommer og bedrer hjernens funksjon og immunsystemet. Dette betyr ikke at fett er bra i en prostata-reduserende diett. Fettrik mat der fettet kommer fra andre kilder som rødt kjøtt bør unngås.

Frukt og grønnsaker

Frukt og grønnsaker ikke bare gi god ernæring for å hjelpe deg kroppen sette seg i balanse, de holder deg fast og reduserer press på prostata. Favorisere bladgrønnsaker som spinat, grønnkål og sikori. Tomater, vannmelon og grapefrukt inneholder lykopen, som kan hjelpe prostata. Noen nyere forskning har satt at du er i tvil, selv om den samme forskningen fortsatt støtter at forbruket av tomater forebygger prostatakreft, men grunnen til dette er fortsatt under utredning.

Bønner og nøtter

Nøtter inneholder mye fett, men de er et av unntakene til lav-fett regelen, som fisk. Bønner og linser er også funnet til å hjelpe prostata og de gir deg også med protein. En studie fant at å spise 30,7 gram eller mer av nøtter, linser og bønner daglig reduserte risikoen for å utvikle prostatakreft med 30 prosent ( http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10578485?dopt=Abstract ).

Drinker

En av drinkene du bør unngå fordi det inflames prostata er kaffe, men grønn te er tillatt og kan bli en erstatning. Grønn te er kjent for sine kraftige antioksidanter, som kan hjelpe deg å opprettholde din helse. Selv om alkohol bør generelt unngås, noen studier sier at på grunn av flavonoider den inneholder, vil et glass eller rødvin hver dag faktisk hjelpe prostata.

Ting du bør unngå

Vanligvis til en diett minimere noe som kan inflame prostata inkluderer å unngå kaffe, krydret mat, meieriprodukter, rødt kjøtt og alkohol. Avhengig av hvordan kroppen din reagerer på disse, kan du være i stand til å spise eller drikke små mengder innimellom, men jo mer du kan motstå fristelsen av noen morgen joe eller en hamburger, jo lettere vil det være å krympe prostata.