Digidexo.com

Differential Diagnosis for Joint Pain

Leddsmerter har dusinvis av årsakene. Når en pasient klager over leddsmerter og årsaken er ikke opplagt legen vil utføre en differensialdiagnose for å fastslå om det er forårsaket av leddgikt eller demografi, hvis smertene er kronisk eller akutt, dersom de presenterer en eventuell systemisk funksjoner, hvis det er et felles involvering mønster, og hvis det er en inflammatorisk eller en ikke-inflammatorisk tilstand.

Ledd, Nonarticular eller periartikulære

Når du foretar en differensialdiagnose av leddsmerter lege må prøve å finne ut hva slags struktur som forårsaker smertene. Ifølge University of Washington, de periartikulære årsaker inkluderer bursitt, fibromyalgi / myofacial smerte, fasciitt, ​​epikondylitt, skadde leddbånd og senebetennelse. De nonarticular årsaker inkluderer bein svulster, vaskulopati, radiculopathy, nerve entrapment, neuroma og osteomyelitt.

Kronisk eller akutt

Bestemme hvorvidt leddsmerter stammer fra en kronisk eller akutt tilstand er også en del av en differensialdiagnose. Ifølge University of Washington, varer en akutt tilstand mindre enn åtte uker og kroniske tilstander vare mer enn åtte uker. Akutte tilstander er vanligvis ikke en indikasjon på et større problem og utbruddet er rask.

Inflammatorisk eller ikke-inflammatorisk

Når du foretar en differensialdiagnose for leddsmerter lege vil søke å avgjøre om pasienten lider av en inflammatorisk eller en ikke-inflammatorisk lidelse. Ifølge University of Washington, pasienter med inflammatorisk lidelse ofte opplever stivhet i morgen som varer lenger enn 30 minutter. Deres stivhet vil ofte bli verre når de hviler, men bedre med fysisk aktivitet, og hevelse kan også være til stede. Pasienter med en ikke-inflammatorisk tilstand kan oppleve mild stivhet om morgenen (ofte lasing mindre enn 15 minutter), og deres smerte vil øke med fysisk aktivitet og nedgang når de hviler. Disse pasientene kan eller ikke kan oppleve hevelse i ledd.

Gikt

Leger også prøve å finne ut om leddgikt er årsaken til leddsmerter gjennom diagnostisk testing, som kan omfatte blod og urin analyse, en fysisk eksamen og bildebehandling.

Demografi

Leger ofte fokus på pasientens demografi når du utfører en differensialdiagnose for leddsmerter. Ifølge University of Washington, demografi de anser inkluderer alder, kjønn, rase og livsstil. Leger også vanligvis spør pasientene om deres medisinske historie og hvilke medisiner de tar.