Digidexo.com

Tegn og symptomer på multippel sklerose hos kvinner

Multippel sklerose (MS) er strengt tatt ikke en kvinnesykdom, men det påvirker ofte kvinner. Vedtak om prevensjon, fruktbar og hormonbehandling kan påvirke symptomer hos kvinner. Mens kvinner ikke har et annet sett av symptomer, kan de se en økning eller reduksjon i symptomer som sine hormoner svinge. Kvinner er også mer sannsynlig å ha en tidligere debut av symptomer enn menn og dermed kan få tidligere diagnoser.

Historie

MS ble først beskrevet klinisk i 1868 av Dr. Jean-Martin Charcot ved Universitetet i Paris. Så sent som på 1920-tallet, ble det antatt at menn kontrakt MS oftere enn kvinner. Det skyldes i hovedsak kvinner som led av MS blir feildiagnostisert som å ha "hysteri" --- noen ganger subjektive natur av symptomene blir forsterket av det faktum at fakkel-ups i kvinner kan følge deres menstruasjonssyklus.

Time Frame

Kvinner er oftest diagnostisert med MS i løpet av sine fertil år, og ofte blir diagnostisert under eller etter svangerskapet. Hormoner knyttet til graviditet kan sette sykdommen i remisjon, spesielt i løpet av tredje trimester, men postpartum perioden kan utløse symptomer. Studier av progestin og østradiol håper å vise de beskyttende kvaliteter av kvinnelige hormoner mot MS-symptomer. Hormon svingninger funnet i fertil år bringe symptomer i forkant og skynde diagnose.

Betraktninger

Mens kvinner kan oppleve en bedring av symptomer sent i svangerskapet, svangerskapet i seg selv kan forverre visse symptomer. Problemer med gange og balanse kan bli forverret av den ekstra vekten av svangerskapet og skiftet i en kvinnes tyngdepunkt. Eksisterende blære og tarmproblemer kan også forverres under graviditet. Tretthet kan være et problem også. Graviditet er ikke vist, men å påvirke den generelle sykdomsforløpet.

Risikofaktorer

Som med mange autoimmune sykdommer, er kvinner diagnostisert med MS omtrent dobbelt så ofte som menn er. I tillegg hvite er dobbelt så sannsynlig at kontrakten MS enn folk av farge. Hvite kvinner med skandinavisk avstamning bor over den 37. parallell (grovt sett fra sørlige Virginia til San Francisco og nord), i alderen 20 til 40 med en familie historie av MS er mest sannsynlig at kontrakten sykdommen. Mens tidlig-utbruddet MS er enda mer sannsynlig å påvirke kvinner enn menn (ca 12:57), er sen-utbruddet MS mer sannsynlig å påvirke menn.

Kjønnsrelatert forskning

En 2006 Mayo Clinic studie viste at selv om MS ikke regnes som en arvelig sykdom, menn er mer sannsynlig enn kvinner til å overføre sykdommen til sine barn. En 2007 studie ved universitetet i Oxford, derimot, viste at menn og kvinner passere på sykdommen på omtrent samme hastighet. En studie ved Wayne State University i 2006 viste at kvinner har høyere nivåer av et protein forbundet med skaden MS årsaker og at testosteron har nervecellene kvaliteter. Kvinner har også en høyere rate av omsetningen for de cellene som reparerer skader forårsaket av MS. Studier fortsette å se på rollen av hormoner i å påvirke og behandling av MS.