Digidexo.com

Dreven hårvekst hos barn

I mors liv, er de fleste av våre kropper dekket av fint, gjennomsiktig hår, kalt lanugo hår. Dette håret er generelt skur på om den åttende måned av svangerskapet. Svært sjelden, er en baby født med mye hår i områder av kroppen som vil fortsette å vokse.

Om

Dreven hårvekst kalles hypertrikose og kan sees oftest hos voksne og er sjelden sett hos barn. Tilstanden kan være ervervet senere i livet, eller det kan være medfødt, noe som betyr at det var tilstede ved fødselen.

Fakta

Dreven hårvekst kan være lokalisert eller vises over hele kroppen. Selv om det ikke er ledsaget av noen ytterligere symptomer, er en vanlig foreteelse av tannproblemer hos barn med denne lidelse.

Typer

Det finnes to typer medfødt hypertrikose: Medfødt Hypertrikose lanuginosa, hvor lanugo hår som dekker oss i mors liv ikke faller ut og fortsette å vokse etter fødselen; og Medfødt Hypertrikose Termin, hvor håret er full pigment, i motsetning lanugo, og dekker hele kroppen.

Årsaker

Årsaken til medfødt hypertrikose er ukjent. Det antas å være arvelig eller forårsaket av spontan mutasjon i livmoren.

Behandling

Den eneste behandlingen tilgjengelig er hårfjerning. Eksempler inkluderer barbering, kjemikalier (som voksing), elektrolyse eller termo. Behandlinger må gjøres gjentatte ganger, slik at håret vil vokse tilbake.