Digidexo.com

Beskrivelse av Rose Quartz

Beskrivelse av Rose Quartz


Rose kvarts er et mineral i kvartsfamilien. Kvarts er den mest tallrike mineral som finnes på jorden; Det utgjør om lag 12 prosent av jordskorpen og finnes i mange steder over hele verden. Rosenkvarts er oppkalt etter sin gjennomskinnelig rosenrød farge, og det er svært ønskelig for dekorative carving. I dag mest rosenkvarts er minelagt i Brasil, men andre innskudd har blitt funnet i India, Tyskland, og i USA, i Sør-Dakota.

Egenskaper

Rose kvarts er et silikat og er laget av en del silisiumoksyd og to deler oksygen. Dens unike fargen skyldes metaller i krystallen, men spørsmålet om "hvilke metaller" er fortsatt oppe til diskusjon blant geologer, selv om de fleste forskere tilskriver rosenrød farge til spormengder av titan. Denne krystallen har en conchoidal brudd og ingen cleavage, noe som betyr at den ikke bryter i et bestemt mønster, men i stedet, brudd i buede overflater mye som en del av glass.

Bruksområder

Kvarts har mange bruksområder og rosenkvarts spesielt slik. På grunn av sin unike farge, rosenkvarts er ypperlig for bruk i kunsthåndverk. Utskjæringer, statuer og krystallkuler er vanligvis laget av rosenkvarts. Dessuten er en hard mineralsk kvarts, som har en hardhet på 7 på Mohs skala, en geologisk hardhetsskala fra 1 til 10. Dette gjør det en perfekt selvheftende mineral og, når bakken, er det ofte brukt for sprengning eller sliping. Kvarts er noen ganger funnet på en mikro skala som sand; denne sanden har mange bruksområder. På grunn av mineralet motstand mot slitasje og høy temperatur, gjør kvartssand for god støpesand. Smeltepunktet er høyere enn de fleste metaller, noe som gjør det til et perfekt molding medium. Kvartssand også anvendes som fyllstoff i gummi, maling og kitt. Oljeindustrien bruker kvartssand for å gjøre frakturer i rockemagasiner.

Forming Process

Rosenkvarts er en magmatisk mineral, noe som betyr at den danner fra flytende stein. Kvarts former i langsom avkjøling magma, som er væske klippe under overflaten av jorden. Når smeltet magma stiger i jordskorpa fra et stort reservoar kalt en pluton, det grener ut i fingerlignende formasjoner som kalles pegmatitt. Fordi de er i utkanten av pluton, de pegmatitter er ofte rik på silika og oksygen. Når magma rik på silika og oksygen kjøler sakte, krystalliseringsbetingelser former forekomster av kvarts. Kvarts er oftest funnet i massive innskudd og ikke vokser velskapt krystaller.

Mystical Properties

Mange metafysiske entusiaster mener at rosenkvarts har spesielle helbredende egenskaper og kan brukes som en åndelig medisin. På grunn av sin rosa farge er det ofte forbundet med vennskap og kjærlighet. Det er forbundet med rettigheter tilgivelse, medfølelse og brukes i Wicca staver for å tiltrekke seg slike attributter. Ifølge den synske og medier Network, rosenkvarts kan hjelpe til med fjerning av undertrykt sinne, hat og sjalusi. Det sies å være bra for milt og nyre, og kan også brukes til å øke sjansene for fruktbarhet.

Samle Forskrift

En stor forekomst av rosenkvarts ble funnet i Sør-Dakota i slutten av 1880-tallet. I februar 1966 rosenkvarts ble kåret South Dakota offisielle state mineral. Du kan samle dine egne krystaller; har imidlertid regler er vedtatt for å forhindre overmining. Ikke mer enn en kvadratmeter av land kan bli forstyrret av folk samle for egen nytelse og ingen offentlig innsamling er tillatt på statlige eller føderale landområder. Tydeligvis det er mot loven å fjerne en krystall funnet på privat eiendom uten tillatelse fra grunneier, men du kan ta med hjem små biter funnet på sidene av veier med tillatelse fra South Dakota Department of Transportation. Lovene er på plass på grunn av bekymring for at overmining av mineralet kan føre til hastened erosjon av landet.