Digidexo.com

Ulempene ved Kontaktlinser

Ulempene ved Kontaktlinser


Ikke alle foretrekker kontaktlinser til briller, som kontakter krever spesiell omsorg og kan være ubehagelig for noen. Mens mange klarer å unngå problemene knyttet til kontaktlinser, er det ulemper og risiko for å vurdere før du tar en beslutning om å starte på seg dem.

Tørre øyne

Den hyppigste klagen av kontaktlinsebrukere er tørre øyne. Kontaktlinser mister fuktighet over tid og er ikke anbefalt for personer med kroniske tørre øyne.

Øyeinfeksjoner

Iført kontakter øker risikoen for øyeinfeksjon. Kalsium, lipid og protein innskudd blokkere øynene 'oksygentilførsel og kan forårsake infeksjon.

Hyppig rengjøring

Kontaktlinser krever hyppig rengjøring for å beskytte mot øyeinfeksjon, men rengjøring ikke helt hindre bakterier buildup.

Expense

Jo oftere kontaktlinser er erstattet, sunnere øynene vil være. Imidlertid kan en hyppig utskifting tidsplan koste mer penger enn en langvarig par briller ville koste.

Sette Kontakter

Mange frykter å måtte berøre deres øyne å sette inn og fjerne sine kontakter. Denne frykten kan ikke alltid bli overvunnet, og personer med lange negler kan utilsiktet klø sine øyne når de tar sine kontakter ut.