Digidexo.com

Informasjon om Bilateral Meniere sykdom

Informasjon om Bilateral Meniere sykdom


Ménières sykdom er en progressiv sykdom som påvirker hørsel og likevekt. Flertallet av pasienter med Ménières sykdom erfaring hørselstap i bare ett øre. Hvis hørselstap oppleves i begge ørene, er det referert til som Bilateral Ménières sykdom.

Symptomer

Ménières sykdom, i alle former, er preget av svimmelhet, øresus, hørselstap, og trykket i ørene. Disse symptomene er episodisk i naturen og varierer i intensitet.

Årsak

Årsaken til Ménières sykdom er ikke kjent eller idiopatisk. Som i 2009, er den rådende teorien om at endolymph - en væske som finnes i det indre øret - bygger seg opp og forårsaker skade på både struktur og funksjon i det indre øret.

Diagnose

Ménières er diagnostisert, effektivt, ved å ekskludere andre forhold som kan føre til at symptomene. Problemer som ligner Ménières kan stamme fra metabolske problemer, sirkulasjons problemer eller nerver i ryggraden.

Behandlinger

Det finnes ingen kur for Ménières, men behandlinger inkluderer diuretika å redusere væske buildup, medisiner for å hjelpe vertigo, og en redusert salt diett. Bilateral Meniere-pasienter er ekskludert fra kirurgisk behandling.

Statistikk

The Mayo Clinic rapporterer at anslagsvis 615 000 mennesker har Ménières sykdom. Konservative beregninger av forekomsten av Bilateral Ménières på om lag 15% av alle tilfeller, eller rundt 92.000 mennesker.