Digidexo.com

Hva gjør BMI stå for og hva betyr det Fortell oss?

Hva gjør BMI stå for og hva betyr det Fortell oss?


BMI står for kroppsmasseindeks, et mål leger vanligvis bruker for å avgjøre om en person har en sunn kroppsvekt. Snarere enn å stole utelukkende på tallene på skalaen, tar BMI hensyn til både høyde og vekt, slik at to personer av samme vekt kan ha svært forskjellige BMI. Det samme vekt kan også bety svært forskjellige ting; én person kan være undervektig, mens en annen kan være overvektig.

Informasjon om BMI

Din body mass index er faktisk bare et forhold mellom kroppsvekt og høyde. Det finnes ingen enkelt "riktig" vekt for alle, så BMI beregninger gir et utvalg av sunne vekter i stedet for en enkelt anbefalt vekt. Selv om din BMI kan brukes i forbindelse med livvidde å anslå kroppsfett, er BMI ikke er et mål på kroppens fettprosent, og noen personer med høy BMI kan ha lav fettprosent.

BMI Beregning

Du kan beregne din kroppsmasseindeks ved å kvadrere din høyde i inches, deretter dele vekten din i pounds av dette nummeret. Multipliser tallet med 703 for å komme frem til resultatet. Normal BMI er mellom 20 og 24 år, mens folk med BMI under 20 er undervektige. Hvis din BMI er over 24, regnes du overvekt og fedme er en BMI på 30 eller høyere. Noen medisinske fagfolk også måle "ekstrem fedme", som er definert som en BMI over 40.

Effekter av BMI

En høy BMI korrelerer med en rekke negative helseeffekter, blant annet en sterk sammenheng med diabetes. En 2007 studie publisert i "American Journal of Health Promotion" fant også en sammenheng mellom høy BMI og en økning i felles skader. Leger noen ganger bruker BMI for å avgjøre om en pasient trenger å miste eller få vekt, og forsikringsselskaper kan bruke den til å forutsi sykdomsrisiko.

Kritikk av BMI

Fordi BMI er basert på vekt, kan det ikke skille mellom friske og usunt vekt. En person med en svært høy muskelmasse kan faktisk registrere seg som overvektige på en BMI skala, selv om han var på en sunn vekt og hadde en lav fettprosent. Ikke alle forskere er enige med bruk av BMI for å diagnostisere sykdommen. Ernæringsfysiolog Linda Bacon, for eksempel, understreket at folk kan være sunn selv om de er overvektige i hennes bok, "Helse i hver størrelse."