Digidexo.com

Hvordan Gi umiddelbar førstehjelp til øyeskader

Øyet er et viktig organ for å gi oss visjon og syn. Når skadet visjonen er kompromittert, og det er begrensede muligheter i å gjenopprette synet tilbake til normal Derfor er det viktig å ha kunnskap og være klar over visse forhold som påvirker øynene og hvordan å hindre tap av syn ved å gi førstehjelp til øyeskader umiddelbart når det skjer.

Hvordan Gi umiddelbar førstehjelp til øyeskader

Visse medisinske tilstander eller sykdommer kan føre til endringer i synet, for eksempel, kan diabetes føre til gradvis og varig reduksjon i visjonen for visse individer over tid, kan akutt glaukom oppstå plutselig og rask synshemning. Skader på øynene, dvs. gjennomtrengende skader, kutt eller rifter i eller rundt øyet, infeksjon, allergi, og etseskader kan alle påvirke synet og redusere visjon.

Det er visse tegn og symptomer å se etter når noen visjon er berørt. Hvis personen har opplevd plutselige synsforstyrrelser og ingen skader er involvert de kan klage over forbundet oppkast, kvalme, hodepine og eller dobbel / trippel syn eller tap av syn. Hvis en åpenbar skade kan finnes så vil det være smerte eller stikkende følelse på såret området, blødning, en rift / kutt med eller uten penetrerende gjenstand stede i sårstedet, hevelse og blåmerker i det berørte området og rødhet / inflammasjon. Personen kan være raskt blinkende eller erfaring ekstrem rive eller tørrhet og pithiness.

•  Når personen har kontrakt konjunktivitt, røde øyne de vil klage av spesifikke tegn som utflod fra øyet og skorpedannelse rundt øyelokkene. Det vil også være rødhet rundt øyet eller konjunktiva (det hvite området rundt øyet) og smerte ved bevegelse av øyeeplet. Noen ganger hvis en svinesti er tilstede vil du se en rød kul eller vekst i øvre eller nedre øyelokk som vil forstyrre visjon og blinker. Noen ganger røde øyne kan også presentere med tilhørende kvalme og oppkast og hodepine.

Når øyet har blitt flerret opp første du må gjøre er å dekke den skadde øyet med en dressing og bandasje og ta offeret til lege eller ER for øyeblikkelig legehjelp. Ikke legg bandasje på for stramt eller legge trykk på den skadde øyet. Hvis kuttet er veldig dyp, og det er rikelig blødning som ikke stopper deretter ringe 911 umiddelbart. Mens du venter på EMS bør du administrere førstehjelp for å hindre at offeret fra å gå inn i sjokk. Dette kan oppnås ved å posisjonere offeret på baksiden og deretter å heve de nedre ekstremiteter eller ben for å tillate at blodstrømmen til å øke til de vitale deler av kroppen, dvs., hjerne og hjerte. Dekk til offeret med et teppe for å opprettholde kroppens kjernetemperatur. Hvis kuttet er liten og på områdene rundt øyehulen, og det synes å være en svært grunt kutt så bør du rengjøre området og deretter bruke antiseptisk salve eller krem ​​for å redusere risikoen for infeksjon og deretter dekke såret med dressing og bandasje . Hold såret rent og endre dressing ofte.

For alvorlige skader som innebærer en gjennomtrengende objekt gjennom han øyehulen selv da må du ringe 911 (EMS) umiddelbart. Dette er alltid en medisinsk krise, og hvis det er en sjanse for å redde selve øyet eller redusere tap av syn da øyeblikkelig legehjelp er absolutt nødvendig. Det første du må gjøre er å plassere den skadde personen på hans / ryggen ned på bakken. Neste, må du IKKE fjerne objektet fra øyet eller skylle øyet !!! Finn et pappbeger eller et dekke som vil være i stand til å dekke det skadede øyet og objektet. Dette vil bidra til å sikre gjenstanden i posisjon og forhindre den fra å bevege seg rundt i øyet som vil føre til mer skade på øyevevet og strukturer i øyet. Tape dekker eller kopp til ansiktet og sikre sin posisjonering ved å pakke en bandasje rundt lett rundt offerets hode. For å hindre den skadde øyet fra å bevege seg rundt i kontakten du kan dekke den andre uskadde øyet med en steril bandasje.

For øyeproblemer i ofrene som bærer kontaktlinsen og sår som ikke involverer trengende skader eller blødning fra øyehulen så bør du forsøke å fjerne kontakter fra begge øynene. Ta av objektivet bør du plassere pekefingeren på det øvre øyelokket og tommelen på nedre øyelokk og forsiktig åpne lokkene. Neste, med tommelen på den andre hånden bør du skyver kontaktlinse mot ytterkanten av øyet og linsen bør heller holde seg til tommelen og være fjernet eller linsen vil komme ut ved å dra i huden på denne kanten opp og ned .

For etseskader i øyne den første tingen å gjøre er å skylle øyet med vann. Du bør holde øyelokkene åpne med hånden, vipp hodet mot den skadde siden av ansiktet (dette vil hindre den kjemiske blir spylt inn i det andre øyet) og skyll i ca 15 - 30 minutter å sikre at du har fjernet så mye av kjemikaliet fra øyevevet. Kontroller at det begynner å spyle fra innersiden av øyet på siden av neseområdet, slik at vann og kjemiske vil renne fra hodet på den samme side av skadet øyet. Oppsøke lege umiddelbart for å sikre at ingen permanent skade har oppstå til sensitive øyevevet. Plasser en dressing og holde den på plass med bandasjer for øynene.

Hvis offeret har opplevd en skade på øyet for å forårsake en hematom eller en "black eye" (som er blødning under huden vev rundt øyet) det første du må gjøre er å sørge for at personen blir sittende eller liggende. Neste sted en ispose eller kalde omslag til den skadde øyet. Forsikre deg om at du vikler opp ispose eller kaldt komprimere med en klut før du søker for øyet. Hvis offeret klager over smerte eller ekstrem hevelse og blåmerker og deres er verdifall i et syn så ta offeret til å oppsøke lege umiddelbart.

Hint

  • Alltid beskytte øynene fra potensielle skader. Slitasje solbriller beskyttelse for å unngå skader fra UV-lys danner solen.
  • Spis sunt næringsrikt kosthold med det daglige anbefalte vitaminer og kosttilskudd for å opprettholde sunne øyne og optimalt syn.
  • Må holde en vanlig øye sjekke opp avtale og se optiker for øyet og visjon sjekke opp.
  • Alle øyeskader som involverer blødninger og sår for øyet vev i seg selv er et medisinsk nødstilfelle, og bør være ivaretatt umiddelbart av en medisinsk faglig.
  • Denne artikkelen er skrevet for pedagogiske formål og er ikke en erstatning for å søke medisinsk hjelp og omsorg av din egen lege.