Digidexo.com

Antioksidanter og vekttap

Vekttap er av interesse for mange mennesker. Noen er interessert i å miste vekt for overfladiske grunner, mens andre kan ha medisinsk relaterte grunner for å ville gå ned i vekt, og atter andre kan være interessert i å miste vekt for å forbedre deres generelle helse. En økt interesse for de helsemessige fordelene av antioksidanter omfatter studier av deres effekt på vekttap.

Vekttap og Fat

Mest vekttap fokuserer på reduksjon av fettinnholdet i kroppen. Fett er et nødvendig element i den friske funksjon i kroppen. Det er to typer av kroppsfett: essensielle fett, som er nødvendig for reproduksjon og andre kroppsfunksjoner; og lagring av fett, noe som er essensielt å beskytte visse organer i kroppen. Fett blir lagret i fettvev, som inneholder lipider som er nødvendig for å omdanne næringsstoffer til energi.

Hvordan Vekttap påvirker kroppen

En av funksjonene til fettcellene er lagring av giftstoffer som frigjøres under fordøyelsesprosessen. Når fettinnholdet er redusert, kan økningen av giftstoffer i kroppen produserer noen negative bivirkninger. Disse ekstra toksiner kan påvirke leveren, hvor giftstoffer blir vanligvis bearbeidet og fjernes, ved å få den til å arbeide hardere enn normalt. Fordelingen av fett molekyler utgivelser også frie radikaler, som kan forårsake skade på celler, protein og DNA. Denne prosessen kalles oksydasjon.

Effekter av Oksidasjon

Frie radikaler er ustabile atomer som ser for elektroner i kroppen til å bli stabil. De vil angripe celler til å få sine elektroner. RE-stabilisert atomer og slipp mer frie radikaler, som fortsetter prosessen. Dette skaper en kjedereaksjon som kan til slutt bli ødeleggende for kroppen. Legemet skaper sine egne antioksidanter for å bryte denne kjedereaksjon, så vel som for å bekjempe dannelse av frie radikaler til å begynne med.

Vekttap

Å miste vekt, i sin natur, kan ha den ekstra effekten av tap av enkelte næringsstoffer er nødvendige for god helse, inkludert vitaminer, mineraler, karotenoider og polyfenoler. Noen studier tyder på at visse vitamin og mineraltilskudd kan også inneholde høyere nivåer av antioksidanter, og gir dermed ernæringsmessig støtte samt beskyttelse mot de ødeleggende handlingene til oksidasjon. Noen antioksidanter kan også forbedre celleintegritet i visse deler av kroppen, slik som de som er rapportert fordelene med karotenoider for macular pigmenttetthet i øyet.

Annen informasjon

The Food and Drug Administration har ennå ikke gitt sin tilslutning til fordelene ved å ta antioksidanter. Ifølge Journal of National Cancer Institute, noen kreft spesialister mistenker at antioksidanter kan faktisk hemme visse kreft behandlinger. Faktisk er ingen av de krav, enten pro eller con, om bruken av antioksidanter er ennå ikke entydig fastslått.