Digidexo.com

Typer av prevensjon piller for akne

Typer av prevensjon piller for akne


Selv om kvinner og jenter er ofte bekymret om negative bivirkninger av prevensjon, er de ofte overrasket over at p-piller kan også ha positive bivirkninger. En positiv effekt er en reduksjon i akne utbrudd. Les videre for å finne ut hvordan hormoner kan kontrollere akne og de beste piller for klarere hud.

Testosteron og kviser

Høye nivåer av testosteron forårsake en kvinnes kropp til å produsere store mengder sebum, hudens naturlige olje. For mye av denne olje kan blokkere porene, noe som fører til akne.

Prevensjon og akne

Mange p-piller øker nivåene av østrogen og redusere mengden av testosteron i en kvinnes kropp. Lavere testosteron fører til mindre talg, som i sin tur kan bety mindre akne.

Typer

De fleste p-piller kan redusere akne, men noen merker med visse formuleringer av hormonet gestagen kan gjøre akne verre. Merker som er godkjent av FDA som akne behandling er Ortho Tri-Cyclen, Estrostep og Yaz.

Betraktninger

Leger anbefaler vanligvis prøver mer tradisjonelle acne behandlinger som for eksempel spesielle rensemidler før du slår til p-piller. Etter disse andre metoder har mislyktes, er en lege mer sannsynlig å foreskrive hormonbehandling for akne.

Advarsel

Ikke alle kvinner er gode kandidater for hormon behandling av akne. For eksempel kan en lege ta motet prevensjon bruk hos kvinner med høyt blodtrykk eller en familie historie av visse typer kreft.