Digidexo.com

Vene Infeksjoner

Vene Infeksjoner


Årer kan bli betent og infisert, som hvis den forblir ubehandlet kan bli en alvorlig tilstand. Hvis du mistenker at du har en blodåre infeksjon, vil du trenger antibiotika for å behandle infeksjonen før den sprer seg. Årer bære blod rundt i kroppen, slik at smitten kan spre seg raskt og seriøst.

Årsaker

Infeksjoner starter som regel ut som betennelse i blodåre like under huden. Betennelsen går som regel bort i et par uker, men venen kan bli infisert. Dette kan skje hvis du har et drypp inn i lange perioder, eller har et svekket immunforsvar.

Symptomer

Når en vene blir infisert, blir området i økende smerte og smerte sprer seg ytterligere, for eksempel ned et ben eller arm. Du kan legge merke til lem blir rød og rødhet sprer ned lem. Du kan også føle seg uvel, og muligens ha en temperatur.

Behandling

En blodåre infeksjon behandles med antibiotika, som skal stoppe det fra å spre seg. Hvis infeksjonen allerede har spredt seg eller er alvorlig, kan det hende du trenger å bli innlagt på et sykehus for å få antibiotika intravenøst.