Digidexo.com

Informasjon om HIV og AIDS for tenåringer

Informasjon om HIV og AIDS for tenåringer


Ifølge US Centers for Disease Control and Prevention, over 1/4 av nye HIV-infeksjoner forekommer innenfor 13 til 24 år gamle aldersgruppen. Opplæring om hiv og aids er avgjørende for å redusere antall nye infeksjoner i denne aldersgruppen.

Metoder for HIV-smitte

Hiv smitter gjennom utveksling av kroppsvæsker som blod, sæd, skjedesekret og morsmelk. HIV kan ikke inngås ved å holde hender, kyssing, deling av mat eller drikke, ved hjelp av et toalett etter en HIV-positiv person, eller gjennom insektbitt.

Forventet levealder

HIV-infeksjon er en kronisk tilstand. Selv om en HIV-positiv person vil forbli HIV-positiv for resten av hans liv, med behandlingen han kan forvente å nyte en relativt normal levetid.

Forebygging

Den eneste måten å fullstendig hindre HIV-smitte er å avstå fra sex og unngå IV narkotika. Bruke latex kondomer under sex reduserer sjansen for infeksjon med opp til 98 prosent. Nåler bør ikke deles en eller annen grunn.

HIV-testing

HIV-testing kan utføres ved hjelp av en muntlig vattpinne test som gir resultater på 20 minutter eller via blodprøver som kan ta opptil to uker for resultater blir returnert. Ytterligere testing kan være nødvendig for å bekrefte et positivt resultat.

HIV-behandling

HIV-infeksjon krever en kombinasjon medikamentell behandling som består av flere typer antiretrovirale medisiner for å behandle det. Når behandlingen er begynt, bør doser ikke bli savnet for en eller annen grunn.

Bølger av behandling

Tapte doser av HIV-medikamenter kan resultere i et behandlingsregime blir ineffektiv. Hvis en behandlingsterapi svikter, må benyttes en ny kombinasjon av medikamenter for å behandle infeksjonen.