Digidexo.com

Interessante fakta om epilepsi

Interessante fakta om epilepsi


Den gjennomsnittlige personen kan se epilepsi som en mystisk og skremmende tilstand da, faktisk, det er rett og slett en forstyrrelse i hjernen som fører til beslag av ulike typer. En titt på epilepsi avslører noen fascinerende fakta, samt en fargerik historie.

Blink og du savner det

Noen typer epileptiske anfall er så kort, de går ubemerket hen. Fravær ("petit mal") anfall kan vare bare to til 15 sekunder, samtidig som en person kan stirre tomt, blinker eller plukke på klærne hans. Så han vil gjenoppta sin virksomhet, har ingen erindring av beslaget.

Hippokrates kaster lys

Før 400 f.Kr., folk trodde epilepsi var en forbannelse som rammet folk med profetiens gave. Deretter Hippokrates skrev den første boken om epilepsi som heter "On the Sacred Disease", der han klassifisert det som en forstyrrelse i hjernen.

Epilepsi & Eugenikk

I 1914 hadde 12 stater vedtatt Harry Laughlin mønster Eugenical Sterilisering Law. Det forbød folk med anfallslidelser, sammen med dem som var «åndssvake, sinnssyke, rettsmedisinske, inebriate, syke, blinde, døve, deformert og avhengig," for å gifte seg eller få barn. Loven også tillatt folk med epilepsi å bli sterilisert.

Behandling ved å spise

Ketogen diett, opprettet i 1920 og fortsatt brukes i dag, er en av de eldste behandlinger for epilepsi. Denne dietten simulerer effekten av fasting, noe som reduserer hyppigheten av enkelte typer beslag.

The Writer sykdom

Mange kjente klassiske forfattere hadde epilepsi, inkludert Sir Walter Scott, Edgar Allen Poe, Lord Byron, Percy Bysshe Shelley, Lewis Carroll og Charles Dickens - for å nevne bare noen.