Digidexo.com

Typer av fordøyelsessykdommer

Fordøyelsesproblemer kan innebære noen del av fordøyelseskanalen. Symptomene på en lidelse av denne typen kan være alt fra irriterende til svært alvorlig. Fordøyelsessystemet omfatter munn, spiserør, mage, tarm og endetarm. Det er også noen ganger innbefatter bukspyttkjertelen og leveren. Lidelse i fordøyelseskanalen kan la deg følelsen veldig syk, og noen lidelser har svært smertefulle symptomer.

Ulcerøs kolitt

Dette er en kronisk sykdom i den nedre fordøyelses regionen. Det fører til betennelse i tarmen, magesmerter og blodig diaré. Avhengig av alvorligheten av det enkelte tilfelle, kan det i stor grad påvirke den lidende liv. Muligheten til å gå på skole eller arbeid, eller å selv fortsette med normale daglige aktiviteter, er noen ganger veldig vanskelig. Symptomer på ulcerøs kolitt inkluderer haster avføring, blod, puss eller slim i avføringen, feber, anemi og rektal blødning.

Fordøyelsesbesvær

Fordøyelsesbesvær er et vidt begrep som brukes for mange vanlige mage plager. Vanligvis symptomer inkluderer magesmerter eller en brennende følelse i øvre del av magen, oppblåst mage, halsbrann og kvalme. Fordøyelsesbesvær er forårsaket ved å spise mat som utløser overskytende magesyre. For å lindre symptomene, unngå utløse mat, slutte å røyke, redusere stressnivået, bruker antacida eller over skranke medisiner for dårlig, eller prøve å drikke melk, som er sagt av noen å roe symptomer, selv om noen i det medisinske miljøet uenig med fordelene av melk i kampen mot dårlig fordøyelse.

Matintoleranse

En matintoleranse er manglende evne i kroppen til å tolerere visse matvarer. Enkelte personer kan ikke være i stand til å tåle laktose og synes det er nødvendig for å unngå melkeprodukter. Andre kan oppleve at enkelte matvarer, for eksempel rå grønnsaker, inneholder visse enzymer som kroppen avviser; Imidlertid, etter koking, noe som ødelegger enzymer, kan den lidende være i stand til å spise maten på vanlig måte. Symptomer på matintoleranse inkluderer abdominal oppblåsthet, kvalme, oppkast, diaré, anal kløe og forstoppelse.

Gastroøsofageal reflukssykdom

Denne lidelsen er også kjent som GERD. Det som skjer når magesyre og innholdet stiger tilbake inn i spiserøret og i munnen. Dette er vanligvis ledsaget av halsbrann, brystsmerter og problemer med å svelge. Noen ganger symptomene på GERD kan resultere i hals skader og magesår. For å redusere risikoen for GERD, unngå sjokolade, koffein, krydret eller syreholdig mat, fet eller stekt mat, og noe mat som forårsaker overflødig magesyre. Sove med hodet hevet kan bidra til å redusere symptomene, sammen med å unngå alkohol, spise mindre måltider gjennom dagen, å miste vekt, og venter to til tre timer etter å ha spist for å gå til sengs.

Viral gastroenteritt

Gastroenteritt er en betennelse i mage og tarm. Viral gastroenteritt er en infeksjon som forårsaker diaré og oppkast, og er forårsaket av en rekke virus. Noen ganger referert til som "magen influensa," det faktisk ikke er forårsaket av influensa. Det er ikke forårsaket av bakterier, parasitter eller medisiner, men symptomene, inkludert diaré, hodepine, feber, oppkast og magekramper, er de samme. Legen din vil være i stand til å finne årsaken til dine symptomer.