Digidexo.com

Cervical Cancer Biopsi Prosedyrer

Definisjon

For å bestemme hvorvidt en kvinne har livmorhalskreft, må en biopsi av livmorhalsen skal utføres. Også kjent som en punch biopsi, fjerner en livmorhalskreft vevsprøver fra livmorhalsen. Dette livmorhalskreft biopsi prosedyre bistår leger i å avgjøre om kreftcellene er til stede og hvordan å gå videre med en behandlingsplan.

Forberedelse

Selv om de fleste kvinner rapporterer at en livmorhalskreft biopsi prosedyren er relativt smertefritt, kan en pasient ønsker å ta en form for smertestillende medikamenter kort tid før prosedyren. Dette vil kjedelig ubehag forårsaket av kramper som kan oppstå på grunn av biopsi. Fjerningen av livmorvevet kan gi følelsen av å bli klemt, men dette smerte er vanligvis ganske minimal, særlig når smertestillende medikamenter har blitt foretatt forut for biopsi. Det anbefales også at kvinner ikke Dusj, ha sex eller sette noe inn i skjeden 24 til 48 timer før en cervical biopsi som de kan påvirke resultatene av testen.

Prosedyre

For å utføre en livmorhalskreft biopsi prosedyren, vil en lege ha kvinnen ligge på ryggen på en eksamen bordet med føttene opp i stigbøyler. Et spekulum er satt inn i skjeden hennes og åpnet, som utvider vaginal kanalen og lar legen henne til å se henne livmorhalsen. En colposcope blir deretter satt inn i skjeden. Dette er et mikroskop som tillater legen å forstørre livmorhalsen for å nærmere undersøke det. For å se området enda mer tydelig, er en bomullspinne som er dyppet i en eddik løsning brukes til å fjerne slim fra livmorhalsen. Etter disse trinnene er tatt, vil legen bruke spesialiserte pinsett eller en stor nål til biopsi, eller fjerne, en liten prøve av vev fra livmorhalsen. Den spekulum blir deretter fjernet fra vagina, fullfører fremgangsmåten, som normalt ikke tar mer enn 15 minutter.

Resultater

Det vev som har blitt fjernet fra livmorhalsen under en biopsi sendes til et laboratorium. På lab, en lege som kalles en patolog som har spesialisert seg på studiet av sykdom vil analysere vev for å avgjøre om det er kreft. Resultatene er deretter å sendes til pasientens lege, som vil diskutere dem med pasienten. En normal biopsi resultat betyr at ingen unormale livmorhalsen ble oppdaget. En unormal biopsi resultatet betyr at unormale livmorhalsen ble funnet og livmorhalskreft er allerede til stede eller som sannsynligvis vil utvikle seg i fremtiden på grunn av forstadier celler.