Digidexo.com

Hvilke funksjoner av binyremargen?

Den adrenale medulla er den indre kjerne av binyrene, hvorav den ene er plassert på toppen av hver nyre. Består av massene av nerveceller, er medulla delen av det autonome nervesystemet sympatiske grenen.

Primær Funksjon

Binyremargen, selv om en del av nervesystemet, fungerer som en endokrin kjertel, slippe såkalte stresshormoner - adrenalin (adrenalin) og noradrenalin (noradrenalin) - inn i blodet.

Funksjoner av Adrenalin

Utgitt i perioder med stress, levendegjør adrenalin hjerterytme, styrker kraft av hjerte sammentrekninger, hever blodtrykket, constricts blodkar, åpner luftveiene i lungene og omfordeler blodstrømmen til vitale organer.

Funksjoner av Noradrenalin

Som adrenalin, spiller noradrenalin en rolle i kroppens respons på fight-or-flight stressfaktorer, men det har også vist seg å være en betydelig faktor i saker av oppmerksomhet og konsentrasjon.

Ikke ansett som viktig

Til tross for den rolle den spiller i fight-or-flight situasjoner, er binyremargen funksjon ikke ansett avgjørende. "Du trenger ikke det å leve", skriver Kelly Rehan i en artikkel på EndocrineWeb.

Binyrebarken

Det samme kan ikke sies om binyrebarken, det ytterste laget av kjertelen. Cortex utgivelser kortisol, som regulerer stoffskiftet, og aldosteron, som er involvert i blodtrykket regel.