Digidexo.com

Hvordan vet jeg om du har hatt et mildt slag

Et hjerneslag oppstår når hjernen vevet er fratatt oksygen på grunn av manglende blodtilførsel i hjernen. Strokes kan variere fra mild til alvorlig. Selv om du har lidd et mildt slag, er det viktig å søke legehjelp umiddelbart, som jo raskere du får behandling, jo bedre sjanse har du til utvinning. Rask respons er den samme for en forbigående iskemisk anfall (TIA). Ifølge American Heart Association, er en TIA "en advarsel slag." Mens en TIA kan gi symptomer som ligner på et slag, vil en TIA ikke resultere i stor hjerneskade og er ikke egentlig et slag. Skjønt, til nesten 50 prosent av pasientene som lider et TIA gå på lider et reelt slag, ofte i de neste 48 timene.

Bruksanvisning

Symptomer

gjenkjenne tegn på en mild hjerneslag. Sjekk om din kjære har utviklet nummenhet som bare påvirker den ene siden av kroppen hans. Spør ham spørsmål, for eksempel om han vet navnet hans for å avgjøre om han lider av forvirring.

To Watch for å se om din kjære har problemer med å opprettholde sin balanse. Se etter tegn svimmelhet, tap av balanse, og mistet koordinering.

Be din kjære om han har utviklet en alvorlig hodepine, hvis du mistenker at din kjære en lider av en mild hjerneslag. Strokes kan være ledsaget av en plutselig hodepine som kommer ut av ingensteds.

Lytt til din kjære en tale. Hvis hans tale blir rotete eller vanskelig å forstå, kan han ha lidd et mildt slag.

Søk medisinsk hjelp umiddelbart når du mistenker at din kjære har lidd et mildt slag eller TIA. En TIA kan føre til hjerneslag, noe som kan resultere i komplikasjoner som varig hjerneskade.

Tips og advarsler

  • Oppsøk lege omgående dersom du eller en du er glad noen gang lider et TIA. Dette kan være en forløper til lider en alvorlig hjerneslag.