Digidexo.com

Medisiner som kan forårsake vann oppbevaring

Ødem er en tilstand der kroppen beholder vannet. Denne væsken oppbygging kan være tydelig i dine føtter, ankler og andre steder. Kroppen din trenger vann fordi den fungerer som en støtdemper i ryggmargen, ledd og øyne. Legemet består av omtrent 60 prosent vann. Hvis det var ingen vanninnhold i kroppen vil det ikke være i stand til å regulere temperatur eller transportere næringsstoffer til cellene.

Ubehag

Men det er for mye vann ikke er en god ting. Det kan gjøre at du føler og ser puffy. Når ødem oppstår det en tendens til å manifestere seg i de nedre ekstremiteter på grunn av tyngdekraften. Noen ganger hele kroppen kan hovne opp, men andre ganger hevelsen kan være konsentrert i føttene. Når du beholde vann, vil du få vekt, og dette kan skje i noen dager tid. Før menstruasjon, kan kvinner oppleve vann vektøkning.

Medisiner som forårsaker Ødem

Hvis du tar medisiner som inneholder østrogen, det kvinnelige hormonet, kan dette føre til væskeansamlinger. Hormonbehandling legemidler og p-piller både inneholder østrogen. Blodtrykkssenkende legemidler har også en tendens til å forårsake vannretensjon som gjør antidepressiva og steroider, ifølge Healingnaturallybybee.com.

Trå forsiktig med diuretika

Noen mennesker tar diuretika for å bli kvitt vann vekt gevinst, men dette kan være risikabelt. Diuretika kan utarme dine nivåer av kalium, og kan også føre til rebound ødem, ifølge Healthguidance.org. Hvis du tar diuretika hele tiden, kan dette resultere i aktivering av salt og vann beholde hormoner. Når du slutter å ta diuretika, disse hormonene blir aktivert og forårsake vannretensjon.

Kontraindisert

Diuretika er noen ganger nødvendig på grunn av din medisinske tilstand. Før du tar dem, la legen få vite hva andre medisiner du tar. De medisinene som du ikke bør ta med et diuretikum inkluderer ciklosporin, spesielt hvis du tar et kaliumsparende vanndrivende. Litium, høyt blodtrykk medisinering og digitalis bør ikke kombineres med diuretika. Digoksin bør ikke tas i forbindelse med en vanndrivende, særlig hvis din kalium er allerede lav. Visse antidepressiva bør ikke kombineres med vann piller, i henhold til Texasheartinstitute.com.

Løsninger

Hvis du må ta medisiner vannretensjon som forårsaker, sier Mayo Clinic det er naturlige måter å bekjempe dette. Kutte ned på salt og lete etter mat som inneholder redusert natrium. Hvis du spiser mer frisk frukt og grønnsaker som er rike på vann, for eksempel selleri, vannmelon og agurk, vil dette gjøre du tisser oftere, noe som reduserer væskeansamlinger. Husk også å drikke mer vann.