Digidexo.com

Mer Årsaker og risikofaktorer for en herniated disk

En herniated disk kan forårsake smerter og muskelsvakhet og kan kreve kirurgisk behandling. Du kan redusere sjansen for å oppleve ett ved å kjenne dens forskjellige årsaker og risikofaktorer.

Herniated disk

Ryggsøylen i ryggraden pute ryggvirvlene og fungere som en støtdemper for ryggen. En herniated disk oppstår når en av dem ryker eller glir ut av sted, legge press på nerver i nærheten av ryggraden.

Aldring

En risikofaktor for en herniated disk er alder. Som du blir eldre, dine ryggsøylen mister fuktighet og blir mindre fleksible. Dette får dem til å være mer sannsynlig å herniate.

Karriere

Hvis din karriere innebærer repetitive anstrengende bevegelse eller løfte tunge gjenstander, er det mer sannsynlig å oppleve en herniated disk.

Andre risikofaktorer

Andre risikofaktorer for en herniated disk inkluderer å være overvektig, noe som legger ekstra press på ryggraden. Videre kan røyking føre til at ryggsøylen å svekke.

Betraktninger

Du kan bidra til å redusere din risiko for å oppleve en herniated disk ved å miste vekt og slutte å røyke. Trene for å styrke buk og rygg muskler vil bedre støtte ryggraden. Pass på å alltid bruke riktig løfteteknikk.