Digidexo.com

Gluten allergi hos barn

Gluten er et protein som finnes i hvete og mat laget med hvete. Mange barn har intoleranse for eller en allergi mot gluten og fordelen ved å ha den fjernet fra kostholdet sitt. Mens en intoleranse kan gjøre barnet ditt føle seg syk etter å ha spist gluten, kan effektene av en allergi være mye verre.

Symptomer

Symptomer på en gluten allergi hos et barn kan inkludere halsbrann, diaré, forstoppelse, gassiness, eller vekttap. Den allergiske reaksjon på gluten forekommer i tynntarmen. Hos barn med gluten allergi, reagerer gluten med slimhinnen i tynntarmen og forårsaker betennelse. Denne inflammasjon påvirker absorpsjonen av næringsstoffer og kan til slutt føre til skade av tynntarmen (som kan manifestere seg i forstyrrelser slik som cøliaki sykdom).

Diagnose

Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha en gluten allergi, prøv en eliminasjonsdiett. Gjør dette ved å eliminere alle matvarer som inneholder gluten og se barnet ditt for å se om hans symptomer bedre. Hvis symptomene blir bedre, sakte begynne å legge matvarer inn igjen og se om noen av symptomene tilbake. Hvis de gjør det, kan du se barnelege for en riktig diagnose, behandling og komplett diett plan. Det kan også være en god idé å prøve å eliminere kasein, et melkeprotein, fordi gluten og kasein allergi ofte går hånd i hånd.

Viktig

Fjerne gluten fra kostholdet er avgjørende for barn med gluten allergi. Når gluten blir eliminert, vil skaden på tynntarmen stoppe og med reversere seg selv. Hvis barnet ditt har en gluten allergi, må denne dietten endringen fortsette gjennom hele sin levetid.

Endringer

Hvis barnet ditt er diagnostisert med en gluten allergi, er det viktig å vite hvilke matvarer for å unngå. Gluten finnes i alt laget av hvete eller hvete produkter samt rug, bygg og bulgur. Brød, kaker og kjeks laget med hvete bør alle unngås. Gluten er skjult i en rekke andre matvarer som pølse, bullion kuber, supper, pickles og pulverkaffe. Gluten er også en del av mange vitaminer, tannkrem, klistremerker og Play-doh, som vanligvis forbrukes eller spilt med av barn. Havre og hirse, som er iboende gluten-fri, kan behandles i utstyr som behandler hvete, noe som betyr at det vil inneholde spor av gluten.

Alternatives

Hvis barnet ditt har en gluten allergi, bør du bli kjent med mat-substitusjon alternativer. Mel laget av bokhvete, ris, mais, quinoa, mandler eller poteter kan alle brukes mye som hvetemel. Kvaliteten på disse andre korn er ikke det samme som hvetemel, så du må kanskje eksperimentere med kombinasjoner som gir deg tekstur og smak du ønsker. En tur til din lokale helse-mat butikk vil tilby mange glutenfrie alternativer. Faktisk er mange større dagligvarebutikker begynner også å sette søkelys på glutenfrie alternativer.