Digidexo.com

Hvordan å sterilisere katetre

Kateter er små rør som er satt inn gjennom urinrøret for å tømme blæren. De er tilgjengelige i en rekke stiler, materialer, typer og størrelser. Engangs katetre er pakket i sterile pakninger og designet for enkel bruk. Gjenbruk katetre er utformet for å bli brukt flere ganger. Selv om det ikke er medisinsk nødvendig å sterilisere disse katetrene før hver bruk, er det avgjørende at de rengjøres grundig mellom bruker. Sterilisering vil ytterligere redusere risikoen for infeksjon.

Bruksanvisning

•  Vask hendene grundig før og etter håndtering av kateteret. Rengjør mellom hver finger og under neglene.

•  Skyll kateteret med rennende vann i minst 30 sekunder. La det lufttørke på et papirhåndkle for en time.

Hell en kopp rubbing alkohol inn i en plastbeholder. Den alkohol som anvendes for dette formål kan brukes om igjen i beholderen i opp til en måned. Hold beholderen dekket mellom bruker. Kast alkohol etter en måned og etterfylle med en ny pakke.

Sett kateteret inn i beholderen med alkoholen. Kontroller at kateteret er helt nedsenket inn i alkohol. Hvis ikke, legger nok alkohol til å fullstendig senk kateteret. Dekk beholderen. La den sitte i fem minutter. Fjern kateteret fra beholderen. Ikke skyll alkohol fra kateteret. Oppbevar det kateteret i en frysepose før det er nødvendig.

Når katetret er klart for bruk, skylles igjen med rennende vann. Hvis kateteret har vært oppbevart i fryseren bag for over syv dager, ta den ut av fryseren posen og suge den i ytterligere fem minutter før den brukes.

Tips og advarsler

  • Fryseposer kan brukes om igjen til de begynner å bære eller lekke.
  • Flere katetere kan være fuktet på en gang, men hver trenger å bli lagret i en frysepose separat.
  • Mikrobølgeovn sterilisering var en populær og effektiv metode som brukes til å sterilisere latex urinkateter. Kateter ikke lenger er laget av lateks på grunn av dets tendens til å forårsake følsomhets eller allergiproblemer. Non-latex katetre ikke bli steril når varmes i mikrobølgeovn.