Digidexo.com

Gastric Reflux Disease Diet

Halsbrann er ikke uvanlig, men kronisk halsbrann kan være en mer alvorlig helsetilstand som kalles gastroøsofageal reflukssykdom (GERD). Halsbrann oppstår når magesyre er støttet opp i spiserøret. Symptomer på halsbrann er vanligvis en sur smak i munnen og en brennende følelse i brystet.

Vanligvis kan GERD behandles med kosthold og livsstil endringer eller medisiner. I alvorlige tilfeller kan det behandles med kirurgi. Det er kosttilskudd praksis og visse matvarer du bør vurdere hvis du er diagnostisert med GERD.

Kjempe GERD med kostholdet ditt

Når det gjelder halsbrann, det er en hel rot av ting du bør unngå - matvarer som inneholder mye fett, fettete og syrlig. Men hva med de tingene du kan spise? Matvarer som inneholder mye fiber og lite fett er gode matvalg for å bidra til å redusere risikoen for halsbrann angrep.

Frukt: Hold deg unna sure frukter som jordbær og sitrus. I stedet snack på et eple eller en banan.
Grønnsaker: grønnsaker tilberedt med salt, fett og fett, som pommes frites eller potetsalat, er halsbrann triggere i de fleste. Velg bakte poteter, grønne bønner, erter eller gulrøtter i stedet. Hvis du ikke liker grønnsaker rå, damp eller koke dem.
Korn: High-fiber hele korn er det beste valget for å bekjempe halsbrann. Nyt havregryn, kli frokostblandinger, hvit og brun ris, hele eller multi-korn brød, eller riskaker.
Meieri: Matvarer som er treg til å fordøye, som mange tunge meieriprodukter, har en tendens til å utløse halsbrann, ifølge Reflux.org. The National Halsbrann Alliance gir klarsignal på melkeprodukter som geitost, fettfri kremost, fetaost, lav-fett soya ost eller yoghurt, og skummet melk. Vær forsiktig med andre oster, for eksempel cheddar og mozzarella.
Kjøtt og bønner: Lean protein, som skinn kylling bryst, eggehviter og fersk fisk, er gode valg for å unngå halsbrann. Bønner er også en god mat fordi de er høy i protein og fiber.
Fett, oljer og søtsaker: Denne kategorien av matvarer er en viktig årsak til halsbrann. Prøv bakt potet chips, fettfri cookies og kandis som gelé bønner.
Drikke: Vann er det beste valget for de med GERD. Det er sterkt anbefalt å holde seg borte fra kaffe, te og alkohol, noe som er veldig surt.

Ingefær er også anbefalt å hjelpe letthet halsbrann fordi det fungerer som en anti-inflammatorisk agent. Ingefær kan blandes i te, tygges eller brukes i matlaging.

Enkle tips for å unngå halsbrann

I tillegg til kosthold, er det andre tiltak du kan ta for å unngå halsbrann.

Det er blitt vist at små, hyppige måltider kan oppveie halsbrann angrep fordi en altfor full mage kan føre til magesyren å gå inn i spiserøret. Og ikke spise rett før sengetid, fordi tilbakelent stilling kan utløse halsbrann. Det betyr også å sitte rett opp å spise, og bevege seg rundt etter et måltid.

Det er viktig å vite hva som utløser halsbrann. Alkohol, er fet mat og sure matvarer er kjent for å bidra til halsbrann. Hold en matdagbok hvis du prøver å finne ut hva gnister heartburns.

Halsbrann-free tilberedningsmetoder

GERD trenger ikke å gjøre måltidene tørt og smakløst. Det er mange tilberedningsmetoder som holder smaken, men vil ikke utløse halsbrann. Noen av disse inkluderer baking, grilling, grilling, mikrobølgeovnen, dampende og steking fordi de bruker minimalt med fett, ifølge National Halsbrann Alliance.