Digidexo.com

Hvordan er Ring Worm Spread?

Hva Ring ormen er

Ring orm er en fungal infeksjon som påvirker huden på det menneskelige legeme. Det er mest vanlig i hodebunnen, lysken og føttene, selv om den kan påvirke en hvilken som helst del av kroppen. Folk opprinnelig antatt at tilstanden var forårsaket av ormer; Dette er imidlertid ikke tilfelle. Enkelte typer av ring orm er karakterisert ved flat, rødlig, sirkulære flekker på huden, mens andre typer ikke produserer signifikante endringer i utseendet av huden. De sopp som forårsaker ring ormen lever i de døde ytre lag av huden som omfatter epidermis. Ring ormen noen ganger fører til kløe, samt flekker av tørr, flassende hud.

Ring Worm Pasienter

Folk i alle aldre kan kontrakten ring orm. Barn er spesielt utsatt for ring orm, fordi de har vesentlig mer i kontakt med hverandre enn voksne. Fordi tilstanden kan spres fra dyr til mennesker, folk med små kjæledyr er også spesielt utsatt. Fuktige områder er yngleplasser for ring orm sopp, slik at folk som går på offentlige treningssentre eller delta i lagidrett kan lett bli infisert.

Hvordan Ring Worm er spredt

Ring ormen er bare spres gjennom fysisk kontakt. Oftest blir det spres gjennom direkte kontakt med en smittet person. Det kan også bli overført gjennom indirekte kontakt. Dessuten kan det leve for korte perioder av gangen på objekter berørt av en infisert person. Ring ormen er ofte spres gjennom felles bruk av personlige eiendeler, spesielt i fuktige eller fuktige miljøer. I sjeldne tilfeller kan du også få ring orm gjennom kontakt med infisert jord.

Slik unngår du at Ring Worm

Den mest effektive måten å hindre ring orm er å holde vanligvis blir berørt overflater ren og desinfisert, som tabeller, liggeunderlag og sportsutstyr. Unngå også å dele personlige og grooming elementer, for eksempel hårbørster, klær og badehåndklær med andre mennesker.

Hvordan Ring Worm er behandlet

Milde tilfeller av ring orm behandles med topiske anti-fungal kremer, slik som de som inneholder klotrimazol, miconazol, ketoconazol eller terbinafin. Noen sopp ikke svarer godt til aktuelle medisiner; i disse tilfeller, orale medikamenter er nødvendig for å styre og eliminere infeksjon. Moderate og alvorlige tilfeller blir behandlet med anti-sopp tabletter, som tas oralt. Disse inkluderer griseofulvin, itrakonazol og flukonazol. Griseofulvin brukes sjeldnere enn andre typer muntlige medisiner fordi det utgjør en høyere risiko for leverskade.