Digidexo.com

Hva er vanlig vekt for Kids?

Barna kommer i alle størrelser og former - kort og tettvokst, høye og hengslete, og alt i mellom. Selv om vi vet at det ikke er sant "normal" når det kommer til vekt, er det noen normer som kan hjelpe deg å forstå om barnet veier mer eller mindre enn de fleste barn sin alder. Hva du gjør med denne informasjonen kan være viktigere enn selve informasjonen.

Definisjon av Normal

Når det gjelder barn, er ingen gutt virkelig "normalt." Alder, høyde og bygge påvirke et barns vekt, og de trenger å bli tatt hensyn til. På samme tid er det viktig å vite om et barn er helt på en normal vekt eller barnet er obese. En måte å finne ut hvor et barn faller i forhold til vekt er ved å beregne barnets kroppsmasseindeks (BMI).

Body Mass Index

Et barns kroppsmasseindeks (BMI) måler hvordan den personen sammenlignet med andre barn på samme alder og høyde. Selv BMI er ikke et mål for fett, er det brukes av leger for å forstå hvorvidt en barnet er i en normal vekt.

Beregne BMI

For å beregne et barns BMI, bruke en kalkulator slik som den på KidsHealth.org (se Ressurser nedenfor). Hvis ditt barns vekt er mellom 5. persentil og 84. persentil, er normal vekten hennes. Hvis det er under 5. persentil, det er lavt, og hvis det er over 84. persentil, er det på høy. Et barn med en vekt er over den 95. persentilen regnes som overvektige.

Forskjeller mellom barn og voksne

Hvis du oppdager at barnet ditt er overvektig, kan du føle deg presset til å sørge for at han mister vekt med en gang. Ikke overreagere. Mens en overvektig voksen bør sannsynligvis diett for å miste overflødig vekt, barn har en fordel som kan redusere denne bekymringen: de er fortsatt økende. Det er normalt for et barn å bli litt tyngre før en vekst sprute, så hvis barnet ditt er fortsatt økende, ikke bekymre deg om han er litt overvektig for en periode. Selvfølgelig, er det ulike måter du kan sørge for at han fortsatt er sunt. Også huske på at muskel barn kan ha høyere BMI på grunn av muskelmasse og ikke fett.

Overvektige barn

Svært sjelden er det hensiktsmessig for barn som vokser til kosthold, og spesielt uten råd fra en barnelege. Det er mye mer fornuftig for en forelder å fokusere på et barns generelle ernæring snarere enn vekten hennes. Å sørge for at barnet får riktig ernæring, sørge for at hun er å spise en balansert diett som inneholder matvarer fra hver av de matvaregruppene. Oppmuntre henne til å spise hele korn, og for å begrense sukkerinntak - ikke slik at hun kan gå ned i vekt, men slik at hun kan være sunt. Pass på at barnet ditt er å trene riktig også.