Digidexo.com

Hvordan takle Sundowners syndrom

Sundowners syndrom er forvirring og agitasjon som kan bare vises eller bli verre om kvelden. Den eksakte årsaken til sundowners syndrom er ikke kjent. En teori hold at det kan være starten av Alzheimers sykdom. Noen forskere mener det er relatert til søvnforstyrrelser. Symptomer kan inkludere humørsvingninger, uro, forvirring og paranoid atferd. Det finnes ingen kur for sundowners syndrom. Men det finnes måter å takle og forbedre livskvaliteten for lider.

Bruksanvisning

Unn andre medisinske tilstander. Legene tror depresjon hos eldre kan bidra til sundowners syndrom. Antidepressive medisiner kan hjelpe. Se en lege for en fullstendig fysisk og gjennomgang av sykehistorie for å utelukke andre medisinske tilstander som kan bidra til symptomer.

Utvikle gode søvnvaner. Tretthet og søvnforstyrrelser er forbundet med sundowners syndrom. Å få en god natts søvn kan hjelpe. Begrens koffeinholdige drikker og alkohol som kan forstyrre søvnen. Gå til sengs og våkne opp på samme tid hver dag.

Reduser agitasjon. Tenk musikkterapi som har vist seg å hjelpe personer med sundowners syndrom føle deg roligere. Aromaterapi og får massasje kan også redusere spenningen.

•  Vurder lysterapi. For noen individer sitter ved en lyskasse i en periode kan redusere symptomene. Snakk med en lege for å finne ut om dette kan være en passende behandling alternativ.

Planlegg aktiviteter i løpet av dagen når forvirringen er mindre. Siden symptomene er verre om kvelden, bruk dagslys for å gjøre husarbeid og gå med venner. Engasjere seg i rolige aktiviteter i kveld.

Finn et støttesystem. Ta kontakt med Alzheimers Association for informasjon om støtte grupper og tjenester for omsorg har tatt. Spør legen din for å få informasjon om tilleggsressurser i ditt område.

Installer et alarmsystem for å varsle deg hvis din kjære forlater huset. Hvis du er vaktmester på en kjær med sundowners syndrom, ta forholdsregler for å sikre at personsikkerheten. Noen mennesker med sundowners kan vandre i løpet av kvelden eller prøve å løpe vekk.

Tips og advarsler

  • Å ta vare på en kjær med sundowners er vanskelig. Det er viktig for deg å få tid for deg selv. Finne måter å redusere stress, som for eksempel trening, og ta pauser fra caretaking plikter. Spør venner og familiemedlemmer for å få hjelp.