Digidexo.com

Flerkulturelle Vegetarian Foods

Flerkulturelle Vegetarian Foods


Den tradisjonelle vestlige kostholdet har blitt sterkt kritisert de siste årene på grunn av sitt fokus på dyre-baserte matvarer som inneholder mye mettet fett og bearbeidet korn, og sukkerholdige produkter som er høy i raffinerte karbohydrater. Snarere enn fastfood, sukkerholdig brus og pakket mat, mange kulturer avhengige av plantebasert, vegetarisk mat som er mye sunnere for deg.

Asiatiske Foods

En av de mest populære asiatiske vegetarisk mat er ris, som er et fast innslag i land som Bangladesh, Kina, India, Indonesia, Japan, Laos, Malaysia, Nepal, Nord-Korea, Sør-Korea, Malaysia, Filippinene, Singapore, Taiwan, Thailand og Vietnam. Asiatiske dietter er også generelt høy i plante-baserte matvarer, noe som gjør asiatisk mat vegetar-vennlig. Andre matvarer populære i disse landene inkluderer tofu, vårløk, erter, brokkoli, tang, bønner, sopp og mandler. Thailandsk mat fokuserer tungt på vegetariske noodle retter og bruker krydder som ingefær, sitrongress, koriander og galangal.

Midtøsten matvarer

Linser er en vegetarisk mat som er populært i Midtøsten kjøkken. Matvarer i land i Midtøsten er ofte krydret med karri, en blanding av krydder som koriander, gurkemeie, kanel, spisskummen, muskat og kardemomme. Noen andre populære korn i asiatiske land inkluderer hirse, bygg, brød, for eksempel naan, roti og dumplings, bokhvete og nudler, som soba og udon.

Latino Foods

Flerkulturelle vegetariske matvarer fra latinske land, som er overveiende spansk-talende, fokusere tungt på mais, poteter, bønner og peanøtter. Latino vegetarisk mat inkluderer mat fra regioner som Mexico, Mellom-Amerika og Sør-Amerika. Disse landene også fokusere tungt på plante-baserte dietter, med vekt på frukt og grønnsaker som chili, løk, yams, epler, papaya, agave, avokado, bananer, tomater, tomatillos, kakao, kassava, jicama, hvitløk og paprika. Noen vanlige Latino vegetariske korn er amaranth, korn og mel tortillas, quinoa og mais. Latino vegetarretter bruke rikelig med urter og krydder i sine retter, slik som koriander, chili, oregano, epazote og persille. Noen andre matvarer som vanligvis forbrukes i Latino vegetarisk mat er mandler, bønner, pepitas og peanøtter.

Mediterranean Foods

Middel måte å spise er basert på matvanene til land som Italia, Hellas og Kreta og stoler tungt på hele korn, frukt, planter og sunne planteoljer. Noen av hele korn forbundet med et vegetarisk Middelhavsdietten inkluderer hvete, havre, ris, polenta, rug, bygg og mais. Frukt og grønnsaker er begge stifter i Middelhavsdietten. Noen vanlige grønnsaker og frukt inneholder epler, salat, aprikoser, fersken, paprika, fennikel, grønnkål, spinat, aubergine, melon og sjalottløk. Olivenolje, kjent for sine hjerte-sunn fordeler, er kanskje den viktigste delen av et vegetarisk middelhavsdiett og er ofte toppes på alle typer matvarer. Nøtter, frø og belgfrukter som mandler, kikerter, valnøtter og sesamfrø er viktige vegetariske matvarer i Middelhavet måte å spise. Egg og yoghurt også spille en viktig rolle i middelhavsmat. Noen vanlige urter som brukes til smaken middelhavs vegetariske retter inkluderer basilikum, hvitløk, fennikel, oregano, salvie, zatar og merian.