Digidexo.com

Hvordan overvinne Osteoporose

Osteoporose er en sykdom som rammer beina dine. Over tid bein til slutt bli sprø og svak. Som et resultat, blir de mer utsatt for brudd og pauser, spesielt bein innenfor ryggsøylen, hofter og håndledd. Selv om sykdommen ofte rammer kvinner, ifølge Mayo Clinic, menn kan bli diagnostisert med osteoporose også. En endring i levevaner og en diett av medisiner kan brukes til å overvinne osteoporose.

Bruksanvisning

Bisfosfonater

•  Ta bisfosfonater som alendronat, risedronat, ibandronat eller zoledronsyre for osteoporose. Bisfosfonater kan bidra til å forsinke progresjon av bentap. Dette er viktig etter overgangsalderen siden kroppen din er i stand til å produsere hormoner som er nødvendige for å gjøre dine bein sterke.

Diskuter dine doserings alternativer med legen din. Bisfosfonater kan gis muntlig eller injisert i venene. Hvis du lett glemmer å ta medisiner, drøfte muligheten til å ta et bisfosfonat intravenøst.

Diskuter med din lege potensielle bivirkninger kan oppstå når du tar bisfosfonater. Bivirkninger som kvalme, magesmerter og sure oppstøt behovet for å umiddelbart rapporteres til legen din for å fastslå om du har et sår som et resultat av å ta et bisfosfonat.

Andre medisiner og terapi

Diskuter med din lege om eventuelt å ta en østrogenreseptormodulator, slik som raloksifen. Østrogenreseptormodulatorer etterligne effekten av østrogen i kroppen din. Medisiner som raloksifen kan bidra til å styrke dine bein.

Spør om kalsitonin. Calcitonin bidrar til å bremse utviklingen av bentap. Stoffet kan også behandle smerter forbundet med brudd som følge av osteoporose.

Prøv hormonbehandling. Du kan prøve teriparatide, et hormon som kan redusere sjansene for å utvikle brudd. Tamoxifen er en syntetisk hormon som også kan gis for å redusere utvikling av sprekker.

Prøv fysioterapi hvis du har osteoporose. Fysioterapi for ryggen kan redusere symptomer på smerte, forbedre holdningen din, og redusere sjansene dine for å falle når du har en krumning i ryggraden. Spør legen din til å henvise deg til en spesialist som kan hjelpe med terapi.

Tips og advarsler

  • Prøv å gå oppreist for å ikke utvikle en lut holdning. Vandre i en lutede posisjon legger vekt på ryggraden.
  • Har grip barer installert i din badekar for å unngå fall.
  • Hvis du har smerter symptomer som følge av osteoporose, ta smertestillende medikamenter. Kronisk smerte vil begrense mobilitet.
  • Holde huset fritt for elementer som kan føre til fall, for eksempel løse ledninger eller tepper.
  • Ta vitamin D og kalsiumtilskudd med anbefaling av legen din.
  • Tren minst 30 minutter om dagen, noe som kan bidra til å øke styrken i skjelettet og bremse utviklingen av bentap.
  • Hvis du har blitt diagnostisert med osteoporose, ikke bære høyhælte sko, som kan fremme sannsynligheten for å falle.
  • Ikke røyk. Ifølge Mayo Clinic, røyking "øker beintapet" ved zapping din kalsium absorpsjon.
  • Ikke drikk mer enn to alkoholenheter per dag, så dette kan også hindre kroppen din fra å absorbere kalsium.